International dansefestival for babyer og andre småfolk

Omkring efterårsferien – uge 42 og 43 – i 2017 præsenterer Bora Bora for første gang dansefestivalen Dans Baby Dans! – En interaktiv dansefestival for babyer og småfolk. Det er dans med børn og ikke kun for børn, og med børnene som medskabere af forestillingerne. Også de voksne tilskuere vil blive inspireret til at lege med.

Seks danske og udenlandske dansekompagnier, som har udviklet interaktive forestillinger for de 0-4 årige, vil tirsdage, onsdage og torsdage præsentere deres forestillinger, som på hver sin måde skaber interaktive møder mellem dansen og børnene. Forestillinger der vækker børnenes nysgerrighed og understøtter deres fantasi.

Hver forestilling vises to gange. Spilledagene er 17., 18., 19. og 24., 25. og 26. oktober.

I alle forestillingerne kommer børnene helt tæt på danserne, bl.a. ved at kravle ind i en scenografi og udforske den sammen med danserne eller at følge animerede figurer, som projiceres på gulvet.

Festivalen er en del af en større satsning på at fokusere på kunst for de allermindste ved at involvere lokale og internationale kunstnere. Derfor arbejder Bora Bora på at sætte baby- og børnedans til debat ved denne lejlighed – konkret ved at arrangere debatter og workshops.

Projektet er en del af programmet for Aarhus 2017

6 forestillinger på 10 dage som skaber interaktive møder mellem dansen og børnene

Forestillinger

To af forestillingerne i festivalen er:

Imaginart (Spanien): Little Night (0-3 år)
Little Night er en unik interaktiv oplevelse for de yngste børn. Showet foregår ovenpå en interaktiv skærm på gulvet i en teatersal, hvor børnene spiller hovedrollen i historien. Little Night skaber poetiske associationer i et natteunivers, med humoristiske karakterer og et babyvenligt strejf af absurdisme og surrealisme. Småbørnene møder stjerner på rejse med deres håndtasker, herrer med paraplyer falder fra himlen og farvepletter invaderer rummet. En collage af suggestive billeder stimulerer sanserne og fremmer samspillet mellem voksne og børn. En kvindelig danser faciliterer oplevelsen for de yngste ved at invitere dem til at lege med skærmens figurer og på den måde inspirere børnene til at skabe deres egen koreografi ud fra skærmens grafik. Alle børn iklædes hvide dragter og bliver på den måde selv aktører i forestillingen og små lærreder for kunstprojektionerne.

Little Night er skabt af Imaginart, et spansk scenekunstkompagni, som har specialiseret sig i innovative forestillinger for børn mellem 0-5 år. Deres forestillinger vækker børnenes nysgerrighed, beriger fantasien og udforsker grænser. Imaginart har skabt og produceret Little Night efter deres internationale succes med forestillingen Sensacional.

Se trailer her

 

Aaben Dans (DK) og Stary Bowary (PL): Babyspace (0-1 år)

En stemningsfyldt forestillingsinstallation for babyer på 3-12 mdr. og deres voksne.

Babyspace er en sanselig oplevelse, hvor publikum og dansere inviteres ind i et luftigt land af hvide, bløde materialer, lys og lyd. Her oplever de små og deres voksne to dansere i et ca. 30 min forløb baseret på æstetik og bevægelse og en interaktiv kommunikation med babyerne.

En oplevelse af ro i forunderlig forandring for børn og voksne sammen.

 

Aaben Dans giver oplevelser til mennesker i alle aldre. De laver forestillinger for mennesker fra 3 mdr. til 100 år. Aaben Dans vil bevæge sit publikum på en underholdende, vedkommende og tankevækkende måde. De er kendt for nytænkning og høj kunstnerisk kvalitet med kroppen i centrum. Aaben Dans er egnsteater i Roskilde og arbejder med dansen og kroppen som udtryksform.

Se trailer her

Partnere

boernekulturhuset-partner           

 

Støttegivere

Aarhus2017-sponsor.jpg