Danmarkspremiere!

HUMAN IN BALANCE – a physical debate

Danserne og borgere fra Aarhus og Pafos mødes i den fysiske debat HUMAN IN BALANCE, hvor mennesket som individ og medborger i Europa udforskes på det 500 kg tunge balancebræt ’The Turmoil’

Som Europæiske Kulturhovedstæder i 2017 repræsenterer Aarhus og Pafos på overfladen yderpunkter i et Europa, der står overfor nogle store sammensatte problemstillinger. Holdningerne er mange og i den ophedede politiske debat forsvinder fokus ligeså stille væk fra det allermest centrale - mennesket.

I en fysisk debat centreret omkring det halv tons tunge roterende balancebræt, ønsker vi derfor at skabe et rum, hvor der er plads til at lytte og forstå hinanden. For hvordan ser virkeligheden ud for den almindelige cypriotiske borger i Pafos og er der nogle fællestræk til hverdagen i vores lille aarhusianske storby?

Det koreografiske materiale bliver skabt og udfordret undervejs – af publikum, der får lov til at komme helt tæt på scenen og danserne, placeret rundt om det enorme balancebræt og med muligheden for selv at sætte deres aftryk på forestillingen.

Præsenteres i samarbejde med cypriotiske Dance House Lemesos og Bora Bora.