REGARDING COVID-19: Tickets and arrival. You can safely buy tickets for the performances at Bora Bora. Read more here!

PART OF MOVE YOUR MIND FESTIVAL

For a quick overview of the festival programme visit moveyourmind.bora-bora.dk

THIS CONVERSATION WILL BE IN DANISH

Conversation with Monna Dithmer: Art, Culture Shots and Critical Thinking
With Jesper de Neergaard.
The talk on October 29th at 19:30 is presented together with the dance performance "Mass Effect" (October 27th).
Presented in cooperation with FOF Aarhus.

IMPORTANT! If you want to see the conversation you have to buy the ticket for "Mass Effect" on October 27th. Your ticket is valid for both talk and dance performance.

 

En samtale mellem Monna Dithmer, teater- og danseanmelder ved Politiken, Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder af Bora Bora, og publikum.

Vi skal have kunsten ind i samfundsdebatten. Tiden råber på kritisk tænkning og konstruktive utopier. Det er jo det, kunst helt basalt kan: bryde ind med alternative måder at tænke og være i verden på.

Men hvordan bane vejen for, at det kan trænge langt stærkere igennem i den offentlige samtale? Her rangerer kunst og kultur lavt på politikernes prioriteringsliste, og samtalen kommer typisk til at handle om kunststøtte og tørre publikumstal, eller om hvor vi kan få det næste kulturshot.

Hvordan får vi skabt rammerne for en vital kritisk dialog, der engagerer både kunstnere, politiske aktører og publikum samt kunstkritikere og formidlere? I de etablerede medier som traditionelt debatforum er kunstkritik og formidling under massivt pres og har endnu ikke fundet kvalificerede ben at stå på i de nye medier.

Samtalen vil fokusere på, hvordan vi kan sikre et større offentligt engagement med afsæt i en fagstærk formidling og kritisk refleksion som vital drivkraft i udviklingen af vores kunst- og kulturliv. Frem for alt skal det handle om, hvordan vi skaber nye rum til samtale og konfrontation, der involverer publikum i en fælles kritisk dialog om alt det, kunsten har at bryde ind med.

Varighed på samtalen: 90 minutter.