REGARDING COVID-19: Tickets and arrival. You can safely buy tickets for the performances at Bora Bora. Read more here!

PART OF MOVE YOUR MIND FESTIVAL

THIS TALK WILL BE IN DANISH

Talk by Monna Dithmer: Art, Culture Shots and Critical Thinking
The talk on October 29th is presented together with the dance performance "Political Mother Unplugged".
Presented in cooperation with FOF Aarhus.

IMPORTANT! If you want to see the talk you have to buy the ticket for "Political Mother Unplugged" on October 27th. Your ticket is valid for both talk and dance performance.

 

En samtale mellem Monna Dithmer, teateranmelder på Politiken, Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder af Bora Bora, og publikum.

Vi skal have kunsten ind i samfundsdebatten. Tiden råber på kritisk tænkning og konstruktive utopier. Det er jo det, kunst helt basalt kan: bryde ind med alternative måder at tænke og være i verden på.

Men hvordan bane vejen for, at det kan trænge langt stærkere igennem i den offentlige samtale? Her rangerer kunst og kultur lavt på politikernes prioriteringsliste, og samtalen kommer typisk til at handle om kunststøtte og tørre publikumstal, eller om hvor vi kan få det næste kulturshot.

Hvordan får vi skabt rammerne for en vital kritisk dialog, der engagerer både kunstnere, politiske aktører og publikum samt kunstkritikere og formidlere? I de etablerede medier som traditionelt debatforum er kunstkritik og formidling under massivt pres og har endnu ikke fundet kvalificerede ben at stå på i de nye medier.

Samtalen vil fokusere på, hvordan vi kan sikre et større offentligt engagement med afsæt i en fagstærk formidling og kritisk refleksion som vital drivkraft i udviklingen af vores kunst- og kulturliv. Frem for alt skal det handle om, hvordan vi skaber nye rum til samtale og konfrontation, der involverer publikum i en fælles kritisk dialog om alt det, kunsten har at bryde ind med.

Varighed på foredraget: 2 x 45 minutter + 20 min. pause.