REGARDING COVID-19: Tickets and arrival. You can safely buy tickets for the performances at Bora Bora. Read more here!

PART OF MOVE YOUR MIND FESTIVAL

THIS TALK WILL BE IN DANISH

Talk by Peter Vuust: Groove on the Brain - den dansende hjerne
The talk on October 5th is presented together with the dance performance "We Are Present".
Presented in cooperation with FOF Aarhus.

IMPORTANT! If you want to see the talk you have to buy the ticket for "We Are Present" on October 8th. Your ticket is valid for both talk and dance performance.

 

Oplev komponist og hjerneforsker, Peter Vuust, når han denne aften gør os klogere på musik, krop og hjerne, og varmer os op til danseforestillingen "We Are Present".

Musik har en bemærkelsesværdig evne til at bevæge både krop og sjæl. Selv om lysten til at bevæge sig til musik er naturlig for de fleste mennesker, synes denne evne at være relativt unik for mennesket som art. Med udgangspunkt i de seneste hjerneskanninger og adfærdsmæssige forsøg fra Center for Music In the Brain, vil Peter Vuust denne aften fortælle om, hvordan og hvorfor vi bevæger os til musik. Disse studier er centrale for forståelsen af, hvorfor vi fra et evolutionært synspunkt har musik. Ny hjerneforskning har påvist at musik udløser dopamin i hjernen, et euforiserende stof, der vækker følelsen af nydelse hos os.

Efterfølgende skal du opleve danseforestillingen "We Are Present", som nu kan nydes med en anderledes og dybere forståelse af oplevelsen, på baggrund af foredraget.

Danseforestillingen We Are Present er en "instant koreografi" der på samme tid er både et foredrag og en forestilling. Du inviteres med i den kreative proces i danseforestillingen, og input bruges af koreografen og to dansere.'

Varighed på foredraget: 2 x 45 minutter + 20 min. pause.