Institute 0.1 (SI)

For Ludwig [Re:birth]
Beethoven
Bevægelsesbaseret
Egnet for døve og hørehæmmed
Fejring

Ludwig van Beethoven er springbræt for dette festfyrværkeri af en forestilling om fællesskab og fejring af livets små og store begivenheder. Gennem bevægelse, krop, assisterende teknologi og visuel overflod, gøres forestillingen tilgængelig for alle – også for døve og hørehæmmede. Alle er inviteret, når koreograf Jernej Bizjak holder fest!

For adgang til billetsalg til særlige pladser for døve og hørehæmmede, klik her hvorefter siden genopfriskes automatisk.

Spilledatoer
2. sept. 2021 - 7. sept. 2021
Priser
Kr. 60 - Kr. 170
Varighed
90 minutter
Sal
Store Sal

Om forestillingen

”Jeg glemmer aldrig, hvordan vi pustede lysene ud og bare løb rundt igen med det samme med munden fuld af kage, og vores hoveder eksploderede med endeløse, geniale ideer om, hvad vi skulle lave, hvor vi skulle hen, hvem vi er, hvorfor vi batter, hvor vi skal starte… Noget jeg nu, som voksen, har svært ved at svare på. Vi var ligeglade med gaverne, dekorationerne og alt det andet fødselsdag-hejs. Intet kunne erstatte den salige følelse af, bare at være omgivet af venner”.

”For Ludwig (Re:birth)” af den slovenske koreograf Jernej Bizjak er en fejringsoplevelse med fokus på dét at være sammen om små og store begivenheder og milepæle.

Forestillingen tager afsæt i Ludwig van Beethoven og hans tiltagende døvhed. Derfor har det været naturligt for Jernej Bizjak at inddrage døve og hørehæmmede i sin research. Under flere residencies i Danmark, Slovenien og Schweiz, har Jernej således afholdt workshops med lokale døve og hørehæmmede. De har alle bidraget med input, viden og erfaringer til forestillingens endelige udtryk.

For Ludwig (Re:birth) er et festfyrværkeri af en forestilling, der gennem krop, bevægelse, assisterende teknologi og visuel overflod er inkluderende og tilgængelig såvel for et hørende publikum, som for døve og hørehæmmede.

For adgang til billetsalg til særlige pladser for døve og hørehæmmede, klik her hvorefter siden genopfriskes automatisk.

Om Jernej Bizjak

Jernej Bizjak er slovensk danser og koreograf baseret i København. Han blev uddannet ved CODARTS Rotterdam, kom til IT Dans i Barcelona i 2010 og blev i 2012 medlem af Dansk Danseteater. Han har været freelancer siden 2015 for bl.a. Korzo Theater, Fors Works, Dansehallerne, LW Dance, Andersson Dance, Helsingborg City Theatre, Royal Swedish Opera, Skånes Dansteater og for koreografer som Fabio Liberti og Emrecan Tanis. Jernej er medlem af Institute 0.1 og medstifter af kulturforeningen DUK47 i Slovenien.

Kredits

Koreografi & Performance
Jernej Bizjak

Performance & Co-creation
Stacey Aung
Benoît Couchot 

Dramaturgi & tekst
Sara  Živkovič Kranjc

Musik
Matija  Strniša

Lys- og videodesign
Christoffer Brekne

Kostumedesign
Tanja  Pađan / Kiss the Future

Akustik & Lys
Rasmus  Lunding

Koreografisk assistent
Fabio  Liberti

Produktionsleder
Pernille Lund Olesen

PR
Louise Kirkegaard

Producers
Jeppe Hemdorff Nissen (Bora Bora), Sara Živkovič Kranjc and Jernej Bizjak (Institute 0.1)

Coproduktion:
Institute 0.1 & Bora Bora – Dans og Visuelt Teater
   

Produktionen er støttet af:
Statens Kunstfond, Aarhus Kommune, William Demant Fonden, Augustinus Fonden, Bora Bora – Dans & Visuelt Teater og Bikubenfonden

Research støttet af:
Performing Arts Platform, Bora Bora Residency Centre, Institute Flota, Dance Theatre Ljubljana, Ministry of Culture Slovenia, Municipality of Ljubljana, D&D EU (Théâtre Sévelin 36), DD Lab (Aarhus University)