Hilde I. Sandevold (NO/DK)

Grått
Dans
performance

”Engang krydsede jeg Atlanterhavet 4 gange på 10 dage. Jeg vågnede i en seng, uden at vide hvor jeg var, svimmel og med kvalme. Mine fødder var langt væk fra mit hoved, og mine indvolde svævede stadig over havet.”

GRÅTT er et koreografisk værk om oplevelsen af stress, og hvordan den påvirker os mentalt og fysisk. Følelsen af manglende kontakt med kroppen. Hvis arme er det egentlig, der vokser ud fra mine skuldre? Publikum inviteres ind i et rum, hvor den dansende krop og musikken flettes med en intens selv-iagttagelse af kødet – på en krop, der skal finde vejen tilbage til der, hvor der er sammenhængskraft.

Spilledatoer
21. sept. 2021 - 22. sept. 2021
Priser
Kr. 60 - Kr. 170
Varighed
1 time
Sal
Store Sal

Om forestillingen

GRÅTT er et koreografisk værk om oplevelsen af stress, og hvordan den påvirker os mentalt og fysisk. Den manglende kontakt med kroppen. Følelsen af at miste sig selv og blive en passiv tilskuer til omverdenen. Fornemmelsen af at alt bare er gråt i gråt, og man er fanget i stresstilstandens apatiske, følelsesløse krop.

Hvis arme er det egentlig, der vokser ud fra mine skuldre?

Publikum inviteres ind i et rum, hvor den dansende krop og musikken flettes sammen med en intens selv-iagttagelse af kødet – på en krop, der gradvis skal finde vejen tilbage til der, hvor der er sammenhængskraft.

”Engang krydsede jeg Atlanterhavet 4 gange på 10 dage. Jeg vågnede i en seng, uden at vide hvor jeg var, svimmel og med kvalme. Mine fødder var langt væk fra mit hoved, og mine indvolde svævede stadig over havet. Siden den slags begyndte at ske med mig og dem rundt om mig, er jeg blevet optaget af et af vor tids mest almindelige problemer: Stress.”
– Koreograf Hilde Ingeborg Sandvold

Om Hilde I. Sandvold

Hilde Ingeborg Sandvold (NO/DK) er uddannet fra Statens Scenekunstskole i København og har arbejdet som danser for koreografer og kompagnier rundt i Europa. Som koreograf har hun skabt en række solo-værker, som hun har turneret med i ind- og udland. GRÅTT er Hildes første store egenproduktion. Forestillingen skabes i kølvandet på hendes succesfulde solo “DANS, FOR SATAN”, som har givet hende international anerkendelse, og blev udvalgt til Aerowaves og ICE HOT Nordic Dance platform i 2018.

Kredits

Koreograf og danser
Hilde Ingeborg  Sandvold (NO/DK)

Komponist
Bernt Isak  Wærstad (NO)

Danser
Niklas  Valenti (SE/IT)

Scenografi
KASPERSOPHIE (DK) 

Lysdesigner
Seth  Rook Williams (UK)

Dramaturg
Thomas  Schaupp (DE)

Produktionsleder
Sophie Ternowitz (DK)

Co-producent
Bora Bora
Dansehallerne

Residencies
DiG (NO), Theatre Sevelin 36 (CH), CSC (IT) og Studio303 (CA), 

Støttet af
Statens Kunstfond, Dansk Skuespillerforbund, Augustinus Fonden og Bikubenfonden