Den Danske Scenekunstskole

Hammering // Shy Grandeur
Dans
nye talenter
performance

Dobbeltprogrammet fra den Danske Scenekunstskole byder på nye værker af to unge koreografer; Manon Siv Duquesnays ”Hammering”, hvor tre dansere, udstyret med træ, sav og hammer, begiver sig ud i en fælles byggeproces. Og Max Wallmeiers eftertænksomme ”Shy Grandeur”, hvor to dansere bevæger sig i et let skiftende landskab. Som bølger, der dukker op og forsvinder.

Spilledatoer
11. nov. 2021 - 12. nov. 2021
Priser
Kr. 60 - Kr. 60
Varighed
Sal
Store Sal

Dobbeltprogram - Den Danske Scenekunstskole

Dobbeltprogrammet fra den Danske Scenekunstskole byder på to meget forskellige værker; fra Manon Siv Duquesnays “Hammering”, hvor der bygges, hamres og saves, til Max Wallmeiers eftertænksomme danseforestilling ”Shy Grandeur”.

Hammering

Udstyret med træ, sav og hammer begiver tre dansere sig ud i et fælles byggeprojekt. De skifter mellem del og helhed, mens de holder øje med detaljer og hele tiden støtter det fælles projekt. En større struktur kommer til syne gennem bevægelse. Det at bygge, bliver en metafor for alt det, vi gør bedre sammen. Den nye struktur bliver symbol på det, der allerede eksisterer – eller det, der eksisterer som en fælles idé.

I skabelsesprocessen har byggeprincipper, såsom linjer og geometri, inspireret den dansende krop. Omvendt har dansernes håndværk også påvirket byggeprocessen, f.eks. i forhold til vægt, artikulation, bevidsthed om rummet – og dets forbindelser til linjer og geometri. Byggeprocessen skaber rum for en (gen)opdagelse af den dansende krop og dens muligheder, anvendt i en anden sammenhæng.

Projektets startfase fandt sted i Asturien i det nordlige Spanien. I værket refereres der til en lokal folkedans herfra, som en blid fejring af den afsluttende arbejdsdag.

Om Koreografen

Manon er en fransk-dansk danser, koreograf og kurator, har en BA i Dans og Performance fra Uniarts (SE) og Institut del Teatre (ES) og studerer i øjeblikket en kandidat i Koreografi på DDSKS (DK).

Manons koreografiske arbejde udspringer fra et nysgerrigt barns tilstedeværelse og iagttagelse af en nogle gange fascinerende og andre gange uforståelig verden. Hendes værker inviterer os til at lukke øjnene op for det, der ikke er umiddelbart givet, samt mærke og føle emner, der ofte ikke tales om.

Manon har optrådt i performances af Sara Shelton Mann (US), Elena Córdoba (ES), Jefta Van Dinther (NL/SE), Diego Agulló (ES/DE) etc. Hendes egne værker, samt med kompagniet DuqLav Dance er blevet vist på adskillige venues og festivaler internationalt bl.a. Conde Duque (ES), Copenhagen Contemporary (DK) og Dansehallerne (DK). Med det performative platform Project V har hun optrådt og skabt events på steder som Xenon (DK), Espacio Expectante (MX) og Warehouse 9 (DK).

Læs mere om Manon: www.manonsiv.com

KREDITS - Hammering

Koreografi
Manon Siv Duquesnay

Skabt i samarbejde med
Bianca Shakti Berger

Teresa Fogh Schou

Ignacio Córdoba
 

Performet af
Bianca Shakti Berger

Magalí Perich Camps

Alvilda Aja Faber Striim
 
Lys
Jeppe Jessen Lawaetz

Tak til
Skolens ansatte, byggere og naboer i Asturien

Shy Grandeur

Som bølger, der dukker op og forsvinder, bevæger to dansere sig i et let skiftende landskab. Shy Grandeur er inspireret af ture til kysten, hvor havets konstante og stadigt skiftende bevægelse indbyder til eftertænksomhed og dagdrømmeri.

Shy Grandeur blev skabt som del af Max Wallmeiers studier på kandidatuddannelsen i koreografi på Den Danske Scenekunstskole. Danser Antonia Harke blev inviteret ind i processen, og værket havde premiere i november 2020.

Med udgangspunkt i ture til kysten – og et par bevægelsesøvelser – udviklede Max og Antonia en række bevægelsessekvenser. De vendte tilbage til disse sekvenser igen og igen og lod deres indre logik udfolde sig som værkets komposition.

Baggrunden for værket er Max Wallmeiers interesse for langsomhed og gentagelse, som en måde at fremhæve detaljer på og opnå en rolig, eftertænksom tilstand gennem dans. Koreografien sigter mod at skabe åbenhed for forskellige opfattelser, forestillinger og forståelser hos publikum.

Om koreografen

Max Wallmeier er danser og koreograf, uddannet i Tyskland og Sverige, og er nu bosat i København. Han adresserer spørgsmålet, hvordan man beder om publikums opmærksomhed.

KREDITS - Shy Grandeur

Koreografi og performance:
Max Wallmeier

Af og med:
Antonia Harke

Lyd:
Olli Lautiola

Max Wallmeier
Kostumer og make-up:
Antonia Harke

Lyd:
Jeppe Jessen Lawaetz

Tak til: DDSKS ansatte