Den Reumert-nominerede succesforestilling fra Kulturhovedstad 2017 vender tilbage!

HUMAN IN BALANCE – fra vals til Zembekiko

DON GNU har endnu engang sat alt på et bræt! Balancerende på den gigantiske vippescene The Turmoil, lader vi både dansere og borgere fra Aarhus og Pafos udforske mennesket som individ og medborger i et fælles Europa, hvor ingen kan bevæge sig uden at påvirke de andre.

Ved første øjekast ligger de to Europæiske Kulturhovedstæder i 2017 Aarhus og Pafos langt fra hinanden. Men hvordan ser virkeligheden i den charmerende cypriotiske hovedstad ud for den almindelige borger, og er der nogle fællestræk til hverdagen i vores lille aarhusianske storby?

Oplev krydsfeltet mellem den åbne himmel, bagende sol og organisatorisk kaos på Cypern - og de velstrukturerede, kølige nordiske efterårsnuancer, der danner rammen om det levede liv i Danmark. En kraftfuld og poetisk forestilling, der forener de skæve taktarter fra den græske Zembekiko med den velkendte, flydende vals.

Gennem livemusik, dokumentariske videoprojektioner og dansere fra Pafos bringes Cypern til Danmark, og på den halv tons tunge roterende vippescene sættes fokus på hvordan, vi som mennesker kan genfinde balancen i et Europa, der står over en række store økonomiske og samfundsmæssige udfordringer.

Skabt i samarbejde med cypriotiske Dance House Lemesos og Bora Bora

Anmeldelser

★★★★★★
"Et festfyrværkeri af en danseforestilling."
- Aarhus Stiftstidende

★★★★★★
"En utrolig kraftfuld oplevelse."
- Den4væg

"Det er dans, gøgl og humor i en genial blanding. DON GNU rocker!"
- Weekendavisen

★★★★
"DON GNU som står bag forestillingen, har altid været gode til at få mig til at grine, og denne forestilling er ingen undtagelse."
- 5stjerner

Om Don Gnu - Physical Theatre & Film

DON GNU - Physical Theatre & Film er et kunstnerisk samarbejde, der fokuserer på dans og fysisk teater på scene og i film. Udtrykket er underholdende, direkte, udtryksfuldt og meget fysisk.

Forestillingerne har en naiv og direkte tilgang, som underbygges af en tilbagevendende refleksion og dyb menneskelig indleven. De taler til et bredt publikum og DON GNU er derfor et oplagt sted at starte for publikum, der ikke før har set dans og eksperimenterende scenekunst, ligesom forestillingerne ofte gør et stort indtryk på det unge publikum.

Den kunstneriske ledelse i DON GNU består af koreograferne Jannik Elkær og Kristoffer Louis Andrup Pedersen.

Kompagniet har tidligere lavet forestillingerne "As A Start" samt trilogien "Mænd i sandaler", "Kvinde kend dit skab" og "M.I.S. - natten lang". "Kvinde kend dit skab" blev nomineret til en Reumert-pris og modtog Aarhus' publikumspris for scenekunst. Derudover har Don Gnu også skabt "N.A.R.G. - North Arena Rumble Game", som i 2016 blev udvalgt til som én af Aerowaves Twenty. I 2017 producerede Don Gnu den meget velmodtagede performance "Human In Balance" støttet af og lavet til de to europæiske kulturhovedstæder Aarhus (Danmark) og Pafos (Cypern).

Udover omfattende turnévirksomhed indenfor landets grænser, har DON GNU også præsenteret deres danseforestillinger i Sydkorea, Canada, Belgien, Holland, Skotland, Tyskland, Sverige, Norge, Finland, Litauen samt på Cypern og Cuba.

Don Gnu er huskunstnere hos Bora Bora.

www.dongnu.dk