WHAT THE NUT?

Oplev juleklassikeren "Nøddeknækkeren" på en helt ny måde. Her er Tchaikovskys elskede værk en humoristisk popmusik af det multinationale indiepopband John the Houseband. Sammen med Norrlandsoperans Symfoniorkester har de skabt en version, hvor det klassisk møder moderne pop og performance møder ballet.

Så glem den oprindelige ballerina og rottekongen og tag på en tur til en galakse langt langt væk. Et rumfartøj med Hazel, Wal, Pea, Coco, Almond og Pistachio ombord lander på planeten Nutcracker. Efter en vanskelig landing og et dramatisk møde bliver ekspeditionen omdannet til en glædelig udforskning. John the Houseband laver coverversioner af dele af musikken og skaber nye koreografier baseret på det originale værk.

John The Houseband er en gruppe af koreografer, performere og kunstnere fra Sverige, Island, Belgien, Spanien og Tyskland, der mødtes i Amsterdamn i 2008 og efterfølgende skabte deres anderledes kunst - og bandprojekt, der blander performance og musik.

Fra 8 år og op. Forestillingens sang og tale er på engelsk (men forestillingen er primært baseret på musik og visuelle elementer).