FOF

Svend Brinkmann
Eksistens
Filosofi
foredrag
psykologi
Tro

Hvis man mener, at der er mindre mellem himmel og jord, end mange ellers går og tror, kan man da alligevel være religiøs? Hvad er forholdet mellem etik og det religiøse? Er det overhovedet muligt for et moderne menneske at forene et videnskabeligt verdensbillede med tro? Svend Brinkmann har sat sig for at undersøge disse og mange andre spørgsmål om tro.

Spilledatoer
13. okt. 2021 - 13. okt. 2021
Priser
Kr. 225 - Kr. 225
Varighed
2 timer
Sal
Store Sal

Om foredraget

MIT ÅR MED GUD
Svend Brinkmann

Du inviteres med indenfor til et år med Gud. Det er et år med filosofiske, eksistentielle, videnskabelige og personlige perspektiver på tro og religiøs erfaring, hvor Brinkmann opdager, at religion er meget andet, end han gik og troede…

Inden 2020 gik i gang satte Svend Brinkmann sig for at bruge et år på at undersøge og diskutere, hvad tro og religion er i en moderne verden. Hans mål var at finde ud af, om tilværelsens religiøse dimension kan være relevant for et videnskabeligt uddannet og sekulært opdraget menneske, som ham selv. Han ville give Gud en chance.

Hvis man mener, at der er mindre mellem himmel og jord, end mange ellers går og tror, kan man da alligevel være religiøs? Kan ideen om Gud give mening for os, der mangler forestillingen om en almægtig kraft i universet? Hvad er forholdet mellem etik og det religiøse? Er det overhovedet muligt for et moderne menneske at forene et videnskabeligt verdensbillede med tro?

Fra et personligt udgangspunkt undersøger Svend Brinkmann svarene på disse og mange andre spørgsmål om tro.

Om Svend Brinkmann

Svend Brinkmann har været professor i psykologi på Aalborg Universitet siden 2009. Hans forskningsinteresser omfatter psykologiens filosofi, moralpsykologi, etik og kulturkritik.
Han har skrevet eller redigeret mere end 30 bøger og næsten 200 artikler. Han har modtaget flere priser, bl.a. DR’s formidlingspris, Rosenkjærprisen samt Gyldendals formidlingspris. Derudover er han skribent og anmelder for Politiken, og han har været vært på forskellige programmer på radio og tv.