Tidligere projekter
Bora Bora deltager i en række projekter både internationalt og nationalt for at styrke udviklingen af den europæiske scenekunst, skabe muligheder for udøvende kunstnere og vise Aarhus kunst fra ind- og udland.
Keðja
Keðja 2012-2015
Projektet Keðja 2012-2015 er den største mødeplatform for dansere, undervisere, producere, forskere og akademikere, hvor de kan mødes og tale om vigtige emner inden for contemporary dance i den nordiske/baltiske region.
Keðja har i fire år afholdt aktiviteter i otte forskellige lande. I 2012-2015 afholdt netværket tre “encounters”, tre store projekter: Wilderness, Mentoring Scheme, Reading Dance – Writing Dance så vel som et antal tænketanke.
Wilderness dance
Bora Bora var én af fem partnere i projektet Wilderness Dance, som var del af det EU-finansierede netværk keðja 2012-2015. Wilderness projektet sendte ti nordiske/baltiske dansekompagnier på hver to residencies i yderområderne i regionen for at udforske, arbejde i og blive inspireret af det lokale område i skabelsen af en ny scenekunstproduktion.
Projektet var det største i Keðja, hvor vi tilbød et stort antal residencyophold for dansere på ti “vilde” lokationer i de nordiske og baltiske lande. Find billeder, video og dagbøger fra alle gruppernes ophold på Wilderness-bloggen.
I januar 2014 blev tredje residency i Danmark afholdt på Vestjyllands Højskole i Ringkøbing, og det sidste residency fandt sted i marts/april, hvor et finsk kompagni besøgte Musik- og Teaterhøjskolen i Toftlund.
I sommeren 2014 var alle ti produktioner være færdige, og de kunne opleves til det sidste keðja encounter i Mariehamn i August samme år.
Læs mere på kedja.net
Projektet er støttet af EU’s kulturprogram, Norden – Kulturkontakt Nord og Nordisk Kulturfond, Statens Kunstråds DIVA-ordning, Den Ingwersenske Fond og Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond.
Partnere:
Dansehallerne, Copenhagen (Projectleader)
Dance Info Finland, Helsinki
Dance Information Norway, Oslo
Independent Theatres Association, Reykjavik
The Union of Estonian Dance Artists
Fish eye, Klaipeda
Bora Bora, Aarhus
Danseareana Nord, Hammerfest
MAD Production, Helsinki
New Theatre Institute of Latvia, Riga
SITE, Stockholm
Associated partner Kultur i Väst, Göteborg
Samara
SAMARA – Scenekunst i Nordeuropa og Baltikum
SAMARA var et netværk for baltisk/nordeuropæisk moderne scenekunst, der bestod af otte scenekunstinstitutioner med fokus på internationalt udviklingsarbejde:
Kanuti Gildi SAAL (Estland)
Baltic Circle / Q-teatteri (Finland)Lokal Festival (Island)MDT (Sverige)
Black Box (Norge)
Kampnagel (Tyskland)
Nordwind Festival (Tyskland)
Bora Bora (Danmark)
De otte scenekunstinstitutioner skabte projektet SAMARA for at skabe et rum for debat, netværk og blivende samarbejder. Målet for netværket var at skabe nye muligheder for upcoming kunstnere fra de nordiske og baltiske lande ved at co-producere og turnere nye forestillinger landene imellem.
‘Samara’ er en frugtart med en flad vinge rundt om dens frø; frugtens form gør det muligt, at vinden kan bære frøet længere væk fra frugten end normalt. Målet med netværk var på samme måde atl hjælpe kunstnerne til at få ekstra meget luft under vingerne.
Bora Bora co-producerede forestillingen “FEMININE FUN STUDIES” skabt af performanceduoen Chuck Morris skabt, der var udvalgt som Bora Boras bidrag i SAMARA-netværket. Forestillingen handlede om kvinder, humor og sårbarhed, og den blev til i samarbejde med Theaterhaus Gessnerallee, Südpol, Sophiensaele og Café Teatret.
SAMARA var støttet af KK Nord – Kulturkontakt Nord.
DNA
DNA – Development of New Art / East Gate Europe Festival
Bora Bora (og før 2011 Entré Scenen) var den danske partner i det EU-finansierede projekt DNA – Development of New Art. Projektet løb over to omgange med et pilotprojekt i 2009-2010 og et toårigt EU-projekt i 2011-2013.
Projektet og netværket bag skabte mange muligheder for kunstnere i de deltagende lande, idet vi var værter for en række festivaler, residencies og workshops. Mest markant for os var nok co-produktionen af Palle Granhøj-forestillingen MEN&MAHLER, der løb med årets Reumert for bedste danseforestilling i 2013 samt afholdelsen af to festivaler i 2010 og 2013 under navnet EAST GATE EUROPE.
Partnere:
Nova Sit, Prague (CZ)
A4, Bratislava (SK)
Schloss Bröllin, Bröllin (DE)
L1 Independent Artists Association, Budapest (HU)
Fish Eye Artistic Association, Klaipeda (LT)
Chorea Theatre Association, Lods (PL)
East Gate Europe
EAST GATE EUROPE (video) var en international festival, der viste ny dans og visuelt teater fra Østeuropa og andre lande i netværksprojektet DNA – Development of New Art.
Festivalen var kulminationen på et samarbejdsprojekt, der havde strakt sig over to år, hvor syv kulturinstitutioner i Europa delte inspiration, netværk og kunstnere til festivaler, residencies og workshops hos hinanden. Bora Bora præsenterede de bedste resultater af dette samarbejde: WASTED LAND, SIX SAINTS, 100 EMBRACES, MEN&MAHLER, ALLEGE, DANCE OF THE MAGNETIC BALLERINA.
Junge Hunde Festival
Junge Hunde Festival
2012 blev sidste gang Bora Bora/Entré Scenen var vært for JUNGE HUNDE FESTIVAL. Det var en stor succes og en glæde for os at præsentere spændende, nyskabende, provokerende og fascinerende ny europæisk scenekunst gennem årene.
Hvad var Junge Hunde?
Junge Hunde Festival præsenterede scenekunst fra hele Europa. En “Junge Hund” er en ”upcoming” professionel scenekunster, der har et stort talent, men stadig ikke har fået sit gennembrud. Festivalen var til for at hjælpe en sådan scenekunstner et skridt videre mod sine kunstneriske mål og til at skabe kontakt til et større publikum både nationalt og internationalt. I Junge Hunde var der også plads til de kunstnere, der vil afprøve noget nyt, men manglede netværk, kompetencer eller ganske enkelt en platform for afprøvning og udforskning.
Junge Hunde Festivalen havde et klart fokus på de deltagende og deres mulighed for networking. Vi tilbød workshops, master classes, brass talks, procesanalyser, faglige feedback-arrangementer og meget mere. Alle fik vist deres projekt to gange i løbet af festivalen.
Den sidste Junge Hunde Festival med os som arrangører blev afholdt 18.-27. oktober 2012 i samarbejde med Godsbanen og temaet var interdisciplinær scenekunst (ID).
Junge Hunde festival i Århus, er arvtager af en lang og solid tradition blandt de mest progressive teaterhuse i Europa. Netværket blev dannet i 1995, og Entré Scenen blev medlem i 2005.
Junge Hunde-netværkets historie
I 2008 gik Junge Hunde festivalen i Århus over til at være en biennale, og bliver afholdt i lige år.
Junge Hunde netværket blev dannet i 1995 som et af de første netværk, der var dedikeret til præsentation, promovering, udveksling og udvikling af unge scenekunstnere i hele Europa. Netværkets mission er at understøtte deres nye idéer og produktioner. Netværket tilvejebringer kunstnerne nødvendige ressourcer og støtte henover de europæiske grænser. Netværket tæller partnere fra forskellige scener fra ni europæiske lande.
Koordineringen af netværket blev i første omgang udført af Junge Hunde-kontoret i Hamburg, Tyskland.
I perioden op til 2005 blev der arrangeret en mængde offentlige begivenheder, såsom festivaler, enkelte forevisninger, residencies, udveksling af kunstnere, produktioner, workshops og seminarer i alle de europæiske byer, der var medlemmer af Junge Hunde netværket.
Siden starten af netværket virkede det således som springbræt for en mængde kunstnere på vej mod deres professionelle og internationale karriere. ( f. eks. Ingun Bjornsgaard/ N, La Trinité/ B, Rebecca Murgi/ I, Tim Feldman/ DK, Kubilai Khan/ F, Conservas/ E, Dood Paard/ NL, Falk Richter/ D, Volcano/ GB, Nicolas Stemann/ D, Het Hans Hof Ensemble/ NL, Sean Tuan John/ GB, Hooman Sharifi/ N Angela Guerreiro/ D, Camilla Wargo Brekkling/ DK, Stefan Kaegi/CH, Kinkaleri/ I, Jasmin Vardimon/ GB, Valentina Cabro & Grom Tomaz/ SLO, Showcase Beat Le Mot/ G, Benji Reeid/ GB).
Junge Hunde modtog den tre-årige bevilling fra EU’s Culture 2000 programme, som et projekt, der ifølge kommisionens begrundelse havde ”en europæisk dimension, både i konceptet, i organisationen og repræsentationen”.
Tidligere havde Junge Hunde Netværket allerede modtaget støtte fra EU tre gange.
Download pakket zip-fil med festivalprogrammer 2001-2012 i pdf-format (link på vej).