Bora Bora Residency Centre - et samlingspunkt for udviklingen af professionelle kunstnere indenfor scenedans

Bora Bora Residency Centre

Om Bora Bora Residency Centre

Bora Bora Residency Centre er et internationalt orienteret residencycenter, med base i Aarhus. Vores fokus er på kunstnerisk og økonomisk bæredygtige produktions- og udviklingsvilkår for professionelle kunstnere indenfor scenedans.

Bora Bora Residency Centres aktiviteter

Bora Bora Residency Centre afholder hvert år fra 2018-2021 et open call med henblik på at finde kunstnere indenfor dansens verden, der har brug for et residency til at fordybe sig i enten en produktion eller deres egen kunstneriske praksis og udvikling. Det første år havde residency centret 515 ansøgninger gennem dette open call. Hvert år får en ny jury til opgave at udvælge kunstnere ud fra et fokus på kunstnerisk kvalitet, dybde og innovation, baseret på de indkomne ansøgninger.

Vi designer hvert residency efter en analytisk dialog, hvor vi udforsker det kunstneriske fokus for opholdet, for at understøtte kunstneren bedst muligt.
Hvert af disse residencies inkluderer honorar til op til fire deltagende kunstnere per residency, transport og ophold betalt, samt en mentor undervejs, foruden almindelig teknisk assistance og produktionshjælp.

Alle residencies gennem Bora Bora får et ophold hos enten Bora Bora eller en af projektets internationale partnere og danske medværter, der tæller både teatre, højskoler og andre scenekunstorganisationer.

Internationale udvekslinger

Udover det internationale, årlige open call, er Bora Bora Residency Centre i 2019-2021 også en del af The Nordic Residency Exchange Programme. Her samarbejder fem større scenekunsthuse i norden  om at udveksle kunstnere en gang om året. Bora Bora sender en dansk kunstner ud til en partner og modtager en kunstner fra enten Sverige, Norge, Finland eller Island. Disse kunstnere er udvalgt af partnerne i fællesskab og kan ikke søges særskilt.

Derudover er der i 2019 indgået et samarbejde med endnu en International residency klynge “Dance & Dramaturgy EU”.

Indenfor de første sæsoner af centrets levetid vil der også være udvekslinger med de øvrige internationale partnere, der strækker helt fra Taiwan til Canada.

Vil du søge et residency?

Vores residencies er rettet mod professionelle dansere, dansekompagnier eller sceneinstruktører med en stærk koreografisk ide. Det vil også være muligt for danske/danskbaserede kunstnere at søge om et af vores internationale residencies, der sker i en udveksling med vores partnere. Du har også mulighed for at søge den co-produktion vi hvert år udbyder gennem vores open call.

Vi har i øjeblikket ikke nogle aktuelle open calls.

Du er altid velkommen til at skrive dig op til vores nyhedsbrev og bl.a. modtage informationer om kommende open calls fra os og vores partnere.

Det er kun muligt at søge residencies og øvrige muligheder hos Bora Bora Residency Centre gennem vores ansøgningsskema i forbindelse med open calls.

Vi anbefaler at kigge vores Residency FAQ igennem inden du ansøger om et residency. (Findes nederst på denne side)

Residencies kan have følgende formål:

– At lave den første udvikling og udforskning af en kunstnerisk idé
– At udforske en helt ny retning af dit kunstneriske arbejde for at ændre retning som kunstner

Ved at indsende en ansøgning giver du samtidig automatisk samtykke til at Bora Bora Residency Centre må beholde og opbevare al information fra ansøgningen, med det formål at kontakte dig om residencies og andre muligheder for samarbejder med os, vores jury og/eller vores partnere som beskrevet på vores hjemmeside. 

Et residency med Bora Bora

Hvad indeholder et residency

Det kigger vi efter i en ansøgning

Information om co-produktion

Ansøgningsprocessen

FAQ - Frequently Asked Questions