HIMHERANDIT Productions (DK)
Carcass
EKSTRA SPILLEDAG TILFØJET!
Forårets helt udsolgte forestilling vender tilbage!
Tør vi forholde os til det uundgåelige? At vi skal herfra - ligesom alle vore kære? En gribende, brutal og skrøbelig forestilling tager livtag med livets afslutning. Foran en massiv spejlvæg finder seks performere og deres kroppe et livsbekræftende svar på det, der ikke kan siges med ord.
Forestillingen vil også blive præsenteret i København fra 28. november til 2. december. Billetter kan købes her.
Tør vi forholde os til det uundgåelige? At vi før eller siden skal herfra – ligesom alle vore kære? Med “Carcass” [Kadaver] tager HIMHERANDIT Productions livtag med livets afslutning i en både gribende, brutal og skrøbelig forestilling, hvor den skæve humor sniger sig ind. Foran en massiv spejlvæg finder seks performere og deres kroppe et livsbekræftende svar på det, der ikke kan siges med ord.
“Carcass” handler ikke om, hvad der er kan være i vente efter døden. Eller om tro eller religion. I vores vestlige kultur har vi en tendens til at holde døden ud i strakt arm. “Carcass” vil kaste lys på hvordan vi accepterer, at det engang skal slutte. På hvordan vi giver slip på vores frygt og husker at leve livet, mens vi har det. Til trods for det dystre og dybt bevægende emne formår HIMHERANDIT Productions at skabe en oplevelse fuld af liv.
Den massive spejlvæg – i visse kulturer en portal til den anden verden – fylder det meste af scenen, hvor de seks performere lægger krop til denne brydekamp med livets afslutning. Til den kolde, kliniske undersøgelse. Den voldsomme og dyriske kamp. Den absurde humor. Det varmblodede brøl af livsgnist. Det skrøbelige sidste åndedrag. Tåren i øjenkrogen kommer måske ikke af sorgen, men forløsningen.
Det fire-dobbelte Reumert-nominerede Aarhus-kompagni HIMHERANDIT Productions seneste forestilling trækker på det bedste fra flere af kompagniets mange roste forestillinger: Den højenergiske danseforestilling “Mass Effect” (og performerne herfra), den intime performance “My Undying Love” og den vilde, humoristiske “The WOMANhouse”. Men resultatet er en helt ny og unik forestilling fra et af landets mest spændende teaterkompagnier, der også har høstet anerkendelse rundt om i Europa.
OBS! Forestillingen er en fysisk performance, men indeholder elementer med engelsk tale. Den vil desuden indeholde nøgenhed.
Publikum om Carcass
Anmeldelser
★★★★★★
”Jeg sidder med hamrende hjerte på publikumsrækkerne og lade mig indtage af et anderledes og modigt dansedrama. (…) Forestillingen ‘Carcass’ er en poetisk perle af små underfundige øjeblikke, der knytter sig til det sidste åndedræt.”
– Kulturnyt (læs anmeldelsen)
★★★★★★
”Jeg var tryllebundet fra start til slut. (…) Livet og døden hører sammen, og netop denne erkendelse kropsliggør danserne på fascinerende vis i en poetisk, humoristisk og absurd dans med døden.”
– Delfinen, Aarhus Universitet (læs anmeldelsen)
”De danser vores frygt for døden og minder om, at vi skal leve livet, mens vi har det. De bryder med døden og mestrer kunsten at kaste med slappe kroppe og 100 måder at flytte dem på. De taler også direkte til publikum og har en morsom konkurrence om den bedste død. Stemningen bliver så god, at man kommer til at holde af den – døden.”
– Lokalavisen Aarhus
★★★★
“Koreografen Andreas Constantinous indfanger en lang række af disse momenter i tilværelsen med en fordomsfri oprigtighed, der ligesom livet både tiltaler og frastøder os. Men det er en forestilling, der vil os noget, og i kraft af det vitale hold af internationale dansere gør den indtryk. (…) Aris Papdopoulos, Theo Marion, Elise Ludinard, Paola Drera, Heli Pippingskold og sidst men ikke mindst William Cardoso kræver vores opmærksomhed og får den. Og vi tager budskabet med os hjem: Husk at leve dit liv. Vi kan tids nok ende som ådsler.”
– CPHculture
Artikler om CARCASS
Om HIMHERANDIT Productions
HIMHERANDIT Productions blev grundlagt i 2003 af den britisk fødte kunstner Andreas Constantinou og har haft base i Aarhus siden 2009. I 2012 etablerede kompagniet et samarbejde med Bora Bora, der co-producerer de innovative og dristige forestillinger, der spænder fra moderne dans, fysisk teater til “live art” forestillinger. HIMHERANDIT Productions er huskompagni på Bora Bora.
HIMHERANDIT Productions er et velrenommeret kompagni, som både pressen, publikum og teatre nationalt og internationalt holder øje med. Med et ry for at være “The cutting edge queer performance company in Aarhus” har de tiltrukket sig opmærksomheden fra flere europæiske teatre og festivaler, der har vist deres forestillinger rundt om i verden. I både 2015 og 2016 blev kompagniets forestillinger valgt af det europæiske netværk af danseteatre, Aerowaves, til at være blandt de 20 mest spændende nye forestillinger i Europa.
Kompagniet tilstræber at skabe plads til de marginaliserede, foragtede, forskelligartede og queer, hvilket bringer vigtige emner som køn, seksualitet og identitet i dialog. Det gør de både gennem forestillinger, kunstinstallationer, workshops, uddannelsesprogrammer, forskningslaboratorier og kunstnerforedrag for at fremme social forandring gennem kunst.
Kompagniet har stået bag forestillinger som “My Undying Love“, “Champions”, “Mass Effect”, “WOMAN & WoMAN”, “GARDEN”, “The WOMANhouse”, “ReDoing GENDER” og “The MANhouse” samt en række flere. Ikke mindst arrangerede HIMHERANDIT Productions også The GENDERhouse Festival i Aarhus i 2018. Kompagniet har været nomineret til fire Reumert-priser, senest for “My Undying Love” i 2022, mens festivalen og Andreas Constantinou modtog den århusianske Scenekunstpris Årets Applaus i 2018.
Besøg www.himherandit.com for mere information, videoer og turnéplan over kommende forestillinger.
Kreditering
Koreograf & kunstnerisk leder:
Andreas Constantinou
Performere/dansere:
Aris Papdopoulos, Theo Marion, Elise Ludinard, Paola Drera, Heli Pippingskold, William Cardoso
Lysdesign:
Christoffer Brekne
Lyddesign & scenografi:
Jeppe Cohrt
Dramaturg:
Siri Knutsen
Producent:
Art&About – Sigrid Aakvik & Signe Sandvej
Co-produceret i samarbejde med
Bora Bora – Dans & Visuelt Teater
Støttet af:
Statens Kunstfond og Aarhus Kommune