Institute 0.1 (SI)

For Ludwig [Re:birth]

The performance “For Ludwig [Re:Birth]” at the dance theater Bora Bora.
Beethoven
Bevægelsesbaseret
Egnet for døve og hørehæmmed
Fejring

Ludwig van Beethoven er springbræt for denne forestilling om fællesskab og fejring af livets små og store begivenheder. Gennem bevægelse, krop, assisterende teknologi og visuel overflod, gøres forestillingen tilgængelig for alle - også for døve og hørehæmmede.


For adgang til billetsalg til særlige pladser for døve og hørehæmmede, klik her hvorefter siden genopfriskes automatisk. Der vil være tegnsprogstolk til alle forestillinger (inkl. inden og efter) og herudover livemixes lyden særligt til teleslynger, der vil være undertekster samt transducers der omsætter lyd til vibrationer.

Om forestillingen

”Jeg glemmer aldrig, hvordan vi pustede lysene ud og bare løb rundt igen med det samme med munden fuld af kage, og vores hoveder eksploderede med endeløse, geniale ideer om, hvad vi skulle lave, hvor vi skulle hen, hvem vi er, hvorfor vi batter, hvor vi skal starte… Noget jeg nu, som voksen, har svært ved at svare på. Vi var ligeglade med gaverne, dekorationerne og alt det andet fødselsdag-hejs. Intet kunne erstatte den salige følelse af, bare at være”.

Bevægelse, performance art, poetiske scenebilleder og lyd-landskaber danner FOR LUDWIG [RE:BIRTH], der inviterer os til at reflektere over hvordan vi fejrer og mindes livets små og store begivenheder. Vi zoomer ind på individet og fremhæver de indre følelser, fremfor selve fejringerne eller forsamlingerne. Forestillingen kunne lige så vel være en antologi over forventninger og følelsen af at høre til men også ensomhed og følelsen af at være fremmedgjort. FOR LUDWIG [RE:BIRTH] omfavner minimalismen, i modsætning til mange begivenheders fokus på materialismen, for at finde ind til essensen af forsamlinger og markeringen af vigtige milepæle.

Behind the scenes

I 2019, da vores research startede, var vores primære intention at lave en hyldest til Ludwig van Beethoven. En der ville inkludere hans tab af hørelse. Med dette, arbejdede vi tæt sammen med døve og hørehæmmede, for at få en bedre forståelse for muligheder for at gøre forestillingen tilgængelig, men hvor virkemidler og teknologi får en central rolle i forestillingen. Gennem flere residencies i Danmark, Slovenien og Schweiz har vi fået inputs, viden og feedback til forestillingens udtryk, fra døve og hørehæmmede i forbindelse med workshops. Gennem krop, bevægelse, assisterende teknologi og visuel overflod er forestillingen derfor også skabt med døve, hørehæmmede og hørende for øje. 

For adgang til billetsalg til særlige pladser for døve og hørehæmmede, klik her hvorefter siden genopfriskes automatisk.

Om forestillingen

Om Jernej Bizjak

Jernej Bizjak er slovensk danser og koreograf baseret i København. Han blev uddannet ved CODARTS Rotterdam, kom til IT Dansa i Barcelona i 2010 og blev i 2012 medlem af Dansk Danseteater. Han har været freelancer siden 2015 for bl.a. Korzo Theater, Fors Works, Dansehallerne, LW Dance, Andersson Dance, Helsingborg City Theatre, Royal Swedish Opera, Skånes Dansteater og for koreografer som Fabio Liberti og Emrecan Tanis. Jernej er medlem af Institute 0.1 og medstifter af kulturforeningen DUK47 i Slovenien.

Om Jernej Bizjak

Kredits

Koreograf: Jernej Bizjak

Dansere: Stacey Aung, Benoît Couchot, Jernej Bizjak

Dramaturgi & Tekst: Sara Živkovič Kranjc

Musik: Matija Strniša
(Moonlight Sonata af Ludwig Beethoven)

Lys & Video: Christoffer Brekne

Kostumer: Tanja Pađan / Kiss the Future

Acoustics: Rasmus Lunding

Sound Technician: Karsten Nisbeth

Assistant Choreographer: Fabio Liberti

Produktionsleder: Pernille Lund Olesen

Producers: Jeppe Hemdorff Nissen, Sara Živkovič Kranjc, Jernej Bizjak

Coproduction (SI/DK): Institute 0.1 and Bora Bora – Dance and Visual Theatre

Research supported by:
Performing Arts Platform, Bora Bora Residency Centre, Institute Flota, Dance Theatre Ljubljana, D&D EU, DD Lab / Aarhus University, Ministry of Culture Slovenia, Municipality of Ljubljana

Production supported by:
Statens Kunstfond, Aarhus Kommune, William Demant Fonden, Augustinus Fonden, Knud Højgaards Fond, Bikubenfonden

Ikke i salg