Sitka Louisa (DK)

Perceval

Dans
Hilma af Klint
Nykomponeret musik
videokunst

Fire kroppe smelter sammen i et intenst organisk univers af farve, lyd og dans med ekspressive kostumer, videoscenografi og nykomponeret musik. I PERCEVAL er vi vidner til mysteriet om tonerne og bevægelserne fra billedkunstneren Hilma af Klints billedserie ”Parsifal” og filosofien bag.

Om forestillingen

Fire dansere bevæger sig organisk med og modsat af hinanden i betagende sekvenser af cirkler og spiraler, der opstår i samspil med levende videoprojektioner. De animerede, geometriske billeder projiceres på danserne og på scenegulvet. Det er som at se igennem et prisme, hvor de forskellige elementer spaltes i mangfoldige farver hvor en kompleks mikstur af sanseindtryk og sindsstemninger opstår.

Koreograf Louise Mochia er fascineret af Hilma af Klints billedserie ”Parsifal” fra 1916, der har været inspiration for forestillingen. Louise ser en parallel imellem de mange mennesker i vores del af verden, der har stort fokus på identitet og selvrealisering, og det moderne menneskes frigørelse omkring år 1900. Med serien undersøger af Klint temaet ‘modsætninger’ som udtryk for en symbolistisk tankegang om det moderne menneske, dets bevidsthed og udvikling: En søgen efter en plads i verden. Og det er et tema, der i høj grad er aktuelt for os i dag. Emner som ligeværd, ligestilling og ligevægt er stadig relevante.

Perceval betyder “gennem denne dal” og er samtidig en reference til bl.a. mytefortællingen om gralsridderen Parsifal, der bl.a. er udødeliggjort i en opera af Wagner.

Publikum vil opgaver delikate kostumer af Elisabet Stamm, original musik af Stine Steendorph og Sven Dam Meinild, videoprojektioner af My Lambertsen/SLØR og lys af Christoffer Lloyd.

Om Sitka Louisa

I 2021 startede koreograf Louise Mochia virksomheden SITKA LOUISA som har til formål at skabe dans til bl.a. scenen. Louise har base i København (DK) og har i mange år haft sit professionelle virke som international danser. Hendes forhold til bevægelse bliver stadig uddybet gennem hendes langvarige interesse for abstrakt dans og kunst. Som koreograf ligger Louises store passion i arbejdet med flydende og autentiske bevægelser, stemninger, energier, sanser og sensibilitet, og musik.

Med støtte fra Statens Kunstråd, Nordisk Kulturfond, Augustinus Fonden, Knud Højgaards Fond, Dansehallerne og Bora Bora – Dans & Visuelt Teater – laver SITKA LOUISA i 2022 sit første fuldlængde danseværk, PERCEVAL.

Mere på: sitkalouisa.com

Om Sitka Louisa

Kreditering

Koncept, koreograf og danser:
Louise Mochia (DK)

Dansere:
Meleat Fredriksson (DK/SE)
Zen Jefferson (US/DE)
Nikoline Due (DK)
Adam Seid Tahir (SE)

Komponist:
Sven Dam Meinild (DK)
Stine Steendorph (DK)

Visuel kunstner/Scenograf:
My Lambertsen/SLØR (DK)

Kostumer:
Elisabeth Stamm (DK)

Lysdesigner:
Christoffer Lloyd (SE)

Residencies:
Milvus Artistic Research Center (SE)
Routa Company (FI)
Kokko 1721 (FI)
Den Rytmiske Højskole (DK)

Produktion og Aarhus-premiere på Bora Bora, samt premiere i København via Dansehallerne.

Forestillingen er støttet af:
Augustinus Fonden
Knud Højgaards Fond