Sitka Louisa (DK)

Perceval

The performance “Perceval” at the dance theater Bora Bora
The performance “Perceval” at the dance theater Bora Bora
The performance “Perceval” at the dance theater Bora Bora
The performance “Perceval” at the dance theater Bora Bora
Dans
Hilma af Klint
Nykomponeret musik
videokunst
Fire kroppe smelter sammen i et intenst organisk univers af farve, lyd og dans med ekspressive kostumer, videoscenografi og nykomponeret musik. I "Perceval" er vi vidner til mysteriet om tonerne og bevægelserne fra billedkunstneren Hilma af Klints billedserie ”Parsifal” og filosofien bag.

Om forestillingen

Fire dansere bevæger sig organisk med og modsat af hinanden i betagende sekvenser af cirkler og spiraler, der opstår i samspil med levende videoprojektioner. Det er som at se igennem et prisme, hvor de forskellige elementer spaltes i mangfoldige farver hvor en kompleks mikstur af sanseindtryk og sindsstemninger opstår. Danserne forpupper sig, udfolder sig, hvirvler sig ind, overlapper hinanden. De får rummet til at ånde, de finder modet til at være og agere i denne verden. De finder ind til kernen og roen i sig, hvorfra alt kan lade sig gøre.

Koreograf Louise Mochia er fascineret af Hilma af Klints billedserie ”Parsifal” fra 1916, der har været inspiration for forestillingen. Louise ser en parallel imellem de mange mennesker i vores del af verden, der har stort fokus på identitet og selvrealisering, og det moderne menneskes frigørelse omkring år 1900. Perceval betyder “gennem denne dal” og er samtidig en reference til bl.a. mytefortællingen om gralsridderen Parsifal, der bl.a. er udødeliggjort i en opera af Wagner. Og det var netop tanken om den mytiske og lange række af billeder, der gav Mochia idéen til undersøge serien på en måde som var det et visuelt partitur. Hun ville vide hvad det var serien skulle fortælle os med al sin symbolik. Med serien af billeder undersøgte Hilma af Klint temaet ‘modsætninger’ i en søgen efter sin plads i verden. Og det er et tema, der i høj grad er aktuelt for os i dag. Emner som ligeværd, ligestilling og ligevægt.

Publikum vil opleve delikate kostumer af Elisabet Stamm, original musik af Stine Steendorph og Sven Dam Meinild, videoprojektioner af My Lambertsen/SLØR og lys af Christoffer Lloyd. I Louise Mochias koreografi vil man oplevele dansere Adam Seid Tahir, Meleat Fredrikson, Nikoline Due, og Zen Jefferson.

Om SITKA LOUISA

I 2021 startede koreograf Louise Mochia virksomheden SITKA LOUISA som har til formål at skabe dans til bl.a. scenen. Louise har base i København (DK) og har i mange år haft sit professionelle virke som international danser. Hendes forhold til bevægelse bliver stadig uddybet gennem hendes langvarige interesse for abstrakt dans og kunst. Som koreograf ligger Louises store passion i arbejdet med flydende og autentiske bevægelser, stemninger, energier, sanser og sensibilitet, og musik.

Med støtte fra Statens Kunstråd, Nordisk Kulturfond, Augustinus Fonden, Knud Højgaards Fond, Dansehallerne og Bora Bora – Dans & Visuelt Teater – laver SITKA LOUISA i 2022 sit første fuldlængde danseværk, “Percaval”.

Mere på: sitkalouisa.com

Om SITKA LOUISA

For uddannelser

Det er muligt at downloade undervisningsmateriale til skoler fra Bora Boras hjemmeside her.

Hilma af Klint

Billedkunstneren Hilma af Klint har de senere år oplevet en fornyet interesse. Interesserede kan dykke dybere ned i nedenstående.

I denne video fra Moderna Museet i Malmö kan du høre mere om netop “Parsifal” billedserien:

Guggenheim Museet også lavet en videointroduktion. I 2019 blev der lavet en dokumentarfilm, “Beyond The Visible“, om Hilma af Klint, mens den svenske filminstruktør Lasse Hallströms nye spillefilm “Hilma” premiere i november 2022.

The Hilma af Klint Foundation kan besøges på hilmaafklint.se.

Kreditering

Koncept, koreograf og danser:
Louise Mochia (DK)

Dansere:
Meleat Fredriksson (DK/SE)
Zen Jefferson (US/DE)
Nikoline Due (DK)
Adam Seid Tahir (SE)

Komponist:
Sven Dam Meinild (DK)
Stine Steendorph (DK)

Visuel kunstner/Scenograf:
My Lambertsen/SLØR (DK)

Kostumer:
Elisabeth Stamm (DK)

Lysdesigner:
Christoffer Lloyd (SE)

PR foto:
Ville Vidø

Residencies:
Milvus Artistic Research Center (SE)
Routa Company (FI)
Kokko 1721 (FI)
Den Rytmiske Højskole (DK)

Produktion og urpremiere på Bora Bora
samt premiere i København via Dansehallerne.

Tak til:
Jesper Linkis, Karen Linkis, Morten Klinkvort, Vera Koppehel, Gitte Tandrup, Jouni Järvenpää, Rachel Tess, Benoît Lachambre, Ulla Gad, Kasper Egelund, Marie Keiser-Nielsen & Susanne Martman.

Forestillingen er støttet af:
Statens Kunstfond
Milvus Artistic Research Center
ROUTA Company
Nordisk Kulturfond
Dansehallerne
Bora Bora Residency Centre
Augustinus Fonden
Aage og Johanne Louis-Hansens Fond
Knud Højgaards Fond
Dansk-Svensk Kulturfond

Ikke i salg