Convoi Exceptionnel med Ensemble Edge (DK)

CRAWL CRAWL CRAWL

Nykomponeret musik
Site Specifik forestilling

CRAWL CRAWL CRAWL er et iscenesat korværk for tolv sangere, der opleves fra bassinkanten i svømmehallen. Et studie af kroppe, der synger i vand, flydende i vægtløse sekvenser. Kroppe, der undersøger svømmehallens grundtone, mens de gransker velfærdsstatens paradokser.

Spilletidspunkter

Lørdag 4. juni 2022 22:00
Søndag 5. juni 2022 22:00
Mandag 6. juni 2022 22:00
Tirsdag 7. juni 2022 23:00 (OBS! Bemærk senere tidspunkt)

Om forestillingen

OBS! Bemærk at spilletidspunktet er kl. 22.00 de tre første dage og kl. 23 den fjerde dag – og at forestillingen spiller på Idrætshøjskolen Aarhus.

CRAWL CRAWL CRAWL er en følsomhedsanalyse af ulighedens væsen. En koreografisk repræsentation af tilværelsen, der belyser velfærdsstatens dysfunktionaliteter. Sangerne er en flok, der søger efter en fælles røst, higende efter mening, tenderende til oprør. Med korets flerstemmighed udforskes den ubalance et klassesamfund skaber.

Værket er skabt af Convoi Exceptionnel og Jon R. Skulberg i tæt samarbejde med komponist Lil Lacy, dramaturg Astrid Hansen Holm, dirigent Mathias Skaarup Sørensen, designer Kit Wan og vokalensemblet ENSEMBLE EDGE.

CONVOI EXCEPTIONNEL er et scenekunstkompagni ledet af scenograf og iscenesætter JON R. SKULBERG. Han har et stærkt visuelt blik, hvor stemningsmættede billeder komponeres med kroppe, lyd og lys. Skulberg iscenesætter fordybende rum, der efterlader indtryk og aftryk.

LIL LACY komponerer korværket for de tolv sangere fra ENSEMBLE EDGE. Lil Lacy, modtager af Sonnings talentpris,  udfordrer i værket den vertikalt stående klassiske sanger vi kender fra kirker, scener og koncertsale.

ENSEMBLE EDGE er et Århusiansk vokalensemble, der udfordrer konventionerne. I dette værk udfordrer de den syngende krop i vand i svømmehallens særlige akustik og arkitektur. Korets dirigent er MATHIAS SKAARUP SØRENSEN.

KIT WAN er mode- og kostumedesigner fra Hongkong. Med tekstiler skaber han distinkte silhuetter, som skaber et fiktionelt og holistisk udtryk i kontrast til svømmehallens funktion og arkitektur.

TRILOGI FOR LÆRINGSRUM

CRAWL CRAWL CRAWL er anden del af Trilogi for Læringsrum, en stedsspecifik trilogi, hvor publikum mødes i øjenhøjde og skaber nye erfaringer og atmosfæriske oplevelser på kunstens udebane og hverdagens hjemmebane. Convoi Exceptionnel udforsker tre rum – En gymnastiksal, en svømmehal og et klasseværelse. I de forskellige forestillinger inviterer kompagniet publikum indenfor i læringsrum og institutioner, som griber dybt ind i vores kroppe og tanker.

Site specific forestilling

Om forestillingen

Mødestedet er:
Idrætshøjskolen Aarhus, Svømmehallen
Vejlby Centervej 53, 8240 Risskov

Indgang gennem bagdør – følg skiltene på stedet eller se her nedenfor.

Toiletter finder man ved hovedindgangen til svømmehallen på den anden side af bygningen.

Find vej fra hovedindgangen

Find vej fra Vejlby Centervej

Om Convoi Exceptionnel

CONVOI EXCEPTIONNEL er en nordisk produktionsplatform med fokus på tværfaglighed og rumligt, somatiske relationer inden for teater, opera, koreografi og installation. Forestillingerne udvikles med et stærkt visuelt blik ved at balancere visuelle virkemidler, lyd og musik til en holistisk enhed, som er i relation til en eller flere fysiske kroppe. I en formaliseret æstetik stilles spørgsmål: Hvad er tempoet i dette rum? Hvordan forsinker man tiden? Hvad er stilhed? Potentialet i forholdet 1:1 mellem de optrædende og publikum er Convoi Exceptionnels omdrejningspunkt.

CRAWL CRAWL CRAWL er en del af “Trilogi for læringsrum”. Convoi Exceptionnel skaber tre værker for en gymnastiksal “Moving a Memory”(2021), en svømmehal “Crawl Crawl crawl”(2022) og et klasseværelse ”You are a day tomorrow”(2023) med stærke konceptuelle, æstetiske og sceniske virkemidler. I de meget forskellige forestillinger inviterer vi publikum indenfor i læringsrum og dermed institutioner, som griber dybt ind i vores kroppe og tanker. Trilogien handler om minder, ansvar, dannelse, klasseforskelle og forståelsen af hvad et ”vi” er.

Alt har sin tid. Alt har sit rum. Alt liv har en krop. Med det udgangspunkt indleder Jon R. Skulberg sit arbejde, uafhængigt af om det er en operaforestilling, et performance værk eller en danseforestilling. Som iscenesætter, scenograf og koreograf arbejder han med rumlige-somatiske undersøgelser. Krop og rum i møde med et publikum. Convoi Exceptionnel er særtransport og bred last. Ligesom det skilt, der findes på store lastbiler på motorvejen, er kompagniet en påmindelse om at være opmærksomme på særlig tyngde og indhold. Convoi Exceptionnel er et transportmiddel for det enigmatiske, smerten, det angstfyldte og muligheden for håb.

Læs mere her

Følg på Instagram og Facebook

CREDITS

Koncept, iscenesættelse: Jon R. Skulberg
Komponist: Lil Lacy
Dirigent: Mathias Skaarup Sørensen
Sangere: ENSEMBLE EDGE
Kostume design: Kit Wan
Dramaturg: Astrid Hansen Holm
Libretto: Lil Lacy, Jon R. Skulberg, Astrid Hansen Holm
Producent: Sigrid Aakvik, Signe Sandvej,  Art and About
Producent ENSEMBLE EDGE: Andrea Krüger Holm
Administration: Jens Christian Jensen
Internationale relationer: Nordberg Movement
Kommunikation: Anne Basse
Produktion: Convoi Exceptionnel
Co-produktion: Bora Bora – dans og visuelt teater, PASSAGE Festival, Dansehallerne

Støttet af: Statens Kunstfond, Augustinusfonden, Wilhelm Hansen Fonden, William Demant Fonden, Wilhelms Hansen Fonden, Dansk Skuespillerforbund, Det Obelske Familiefond og  Aarhus Kommune.