Convoi Exceptionnel

CRAWL CRAWL CRAWL

Nykomponeret musik
Site Specifik forestilling

CRAWL CRAWL CRAWL
– en velfærdsstat dyppet i klor
Et iscenesat korværk med ENSEMBLE EDGE i et svømmebassin. Convoi Exceptionnel dykker ned i velfærdsstaten, klasse forskelle og ulighed. Publikum sidder tæt på bassinkanten, hvor sangerne i vandet, iført specialdesignede kostumer, skaber flydende koreografiske biller.

Om forestillingen

CRAWL CRAWL CRAWL er et iscenesat korværk for tolv sangere fra århusianske ENSEMBLE EDGE i et svømmebassin. Convoi Exceptionnel undersøger velfærdsstaten, klasseforskelle og ulighed. Sangerne bliver en flok i søgen efter en fælles røst som higer efter mening, sammenhæng eller protest, og korets flerstemmighed fungerer som et medium, der legemliggør værkets tematik. Dette er et unikt møde mellem musik, koreografi og arkitektur.

Værket er komponeret af Lil Lacy, iscenesat af Jon R. Skulberg, med kostumer af Kit Wan og dirigeret af Mathias Skaarup Sørensen og udviklet i samarbejde med dramaturg Astrid Hansen Holm.

Site specifik forestilling

Mødestedet er:
Idrætshøjskolen Aarhus, Svømmehallen
Vejlby Centervej 53, 8240 Risskov

Om forestillingen

Om Convoi Exceptionnel

CONVOI EXCEPTIONNEL er en nordisk produktionsplatform med fokus på tværfaglighed og rumligt, somatiske relationer inden for teater, opera, koreografi og installation.

Forestillingerne udvikles med et stærkt visuelt blik ved at balancere visuelle virkemidler, lyd og musik til en holistisk enhed, som er i relation til en eller flere fysiske kroppe. I en formaliseret æstetik stilles spørgsmål: Hvad er tempoet i dette rum? Hvordan forsinker man tiden? Hvad er stilhed? Potentialet i forholdet 1:1 mellem de optrædende og publikum er Convoi Exceptionnels omdrejningspunkt.

CRAWL CRAWL CRAWL er en del af “Trilogi for læringsrum”. Convoi Exceptionnel skaber tre værker for en gymnastiksal “Moving a Memory”(2021), en svømmehal “Crawl Crawl crawl”(2022) og et klasseværelse ”You are a day tomorrow”(2023) med stærke konceptuelle, æstetiske og sceniske virkemidler. I de meget forskellige forestillinger inviterer vi publikum indenfor i læringsrum og dermed institutioner, som griber dybt ind i vores kroppe og tanker. Trilogien handler om minder, ansvar, dannelse, klasseforskelle og forståelsen af hvad et ”vi” er.

Alt har sin tid. Alt har sit rum. Alt liv har en krop. Med det udgangspunkt indleder Jon R. Skulberg sit arbejde, uafhængigt af om det er en operaforestilling, et performance værk eller en danseforestilling. Som iscenesætter, scenograf og koreograf arbejder han med rumlige-somatiske undersøgelser. Krop og rum i møde med et publikum. Convoi Exceptionnel er særtransport og bred last. Ligesom det skilt, der findes på store lastbiler på motorvejen, er kompagniet en påmindelse om at være opmærksomme på særlig tyngde og indhold. Convoi Exceptionnel er et transportmiddel for det enigmatiske, smerten, det angstfyldte og muligheden for håb.

Om Convoi Exceptionnel

CREDITS

Koncept, iscenesættelse: Jon R. Skulberg
Komponist: Lil Lacy
Dirigent: Mathias Skaarup Sørensen
Sangere: ENSEMBLE EDGE
Kostume design: Kit Wan
Dramaturg: Astrid Hansen Holm
Libretto: Lil Lacy, Jon R. Skulberg, Astrid Hansen Holm
Producent: Sigrid Aakvik, Stina Strange Thue Tobiasen
Producent ENSEMBLE EDGE: Andrea Krüger Holm
Internationale relationer: Nordberg Movement
Produktion: Convoi Exceptionnel
Co-produktion: Bora Bora, Passage Festival, Dansehallerne

Støttet af: Statens Kunstfond, Augustinusfonden, Wilhelm Hansen Fonden, William Demant Fonden, Dansk Skuespillerforbund, Det Obelske Familiefond og  Aarhus Kommune.