Om Bora Bora – produktionshus for dans og visuelt teater

Kort præsentation (på engelsk)

Rundvisning i huset og uddybende information (på engelsk)

 

Bora Bora – Dans og Visuelt Teater præsenterer dans og scenekunst fra ind- og udland, arrangerer lokale, nationale og internationale festivaler og er et produktionscenter for det lokale dansemiljø i Aarhus.

Med flere partnere i forskellige netværk i Europa forsøger vi igennem udvekslinger at vise publikum det nyeste og friskeste, der bliver produceret indenfor visuel scenekunst. Samtidig samarbejder vi med partnerne om at internationalisere produktionsmulighederne for en lang række kunstnere i byen og i landet. Vi formidler så at sige kontakten mellem det aarhusianske publikum og europæiske kunstnere og mellem kunstnerne indbyrdes.

Festivaler er en vigtig del af Bora Boras profil og virke. Det er på disse, der nærmest har karakter af residencies, at kunstnere fra mange lande og publikum mødes og udveksler synspunkter, erfaringer og til tider indleder længerevarende samarbejder.

Bora Bora har eksisteret siden den 1. juli 2011, hvor organisationen bag teatret Entré Scenen overtog driften af dansescenen på Brobjergskolen. Dansescenen blev officielt åbnet med gallaforestillingen This Door Is Too Small (for a bear) af belgiske Needcompany den 17. februar 2012.

Bora Bora har status som ‘Lille Storbyteater’ i Aarhus Kommune.

Bora Bora modtager støtte fra Statens Scenekunstudvalg og Århus Kommune.

Bora Bora Residency Centre har modtaget støtte fra Bikubenfonden.

Der er desuden ydet støtte til hjemmesiden fra Tuborgfondet.

Aarhus Kommune Logo

 

Bora Bora er medlem af European Dancehouse Network (læs mere her)

        Print

 

Projekter

Bora Bora deltager i en række projekter både internationalt og nationalt for at styrke udviklingen af den europæiske scenekunst, skabe muligheder for udøvende kunstnere og vise Aarhus kunst fra ind- og udland.

I perioden 2012-2015 har de største projekter, Bora Bora tager del i, fokus på at udfordre produktionsformerne i scenekunsten gennem forskelligartet co-produktion af udvalgte kompagniers forestillinger og værker.

Læs mere de enkelte projekter, afsluttede projekter (f.eks. Junge Hunde) og samarbejdspartnere her

 

Aerowaves

Aerowaves er et knudepunkt for ny dans i Europa, som skaber muligheder for nye koreografer på tværs af grænser. Netværket deler ressourcer og indsigt og arbejder på aktivt at forbedre forbindelserne mellem dans kunstnere, programmører og publikum i hele Europa.

Aerowaves har partnere i 33 lande. Netværket bringer den samlede den faglige viden, personlig indsigt og kærlighed til dans fra 45 medlemmer sammen. Hvert år i oktober stemmer disse partnere om den næste gruppe af Aerowaves-kunstnere. Dette finder sted på et intensivt møde, hvor hundreder af videoer ses og diskuteres.

I april 2017 præsenterer Bora Bora den årlige Spring Forward Festival i Aarhus.

Læs mere på Aerowaves.org

aerowaves-940x480Print