Dansestudiet (DK)

Elevforestillinger & Unikum

Spilletidspunkter

Lørdag 18. juni 2022 19.00
(“Power” Elevforestilling nr. 1 ca. 45 min. + Unikum “En-Som Mig” ca. 30 min.)

Søndag 19. juni 2022 16.00
(“Power” Elevforestilling nr. 2 ca. 60 min + Unikum “En-Som Mig” ca. 30 min.)

Begge dage: 20 minutters pause mellem de to forestillinger.

Om forestillingerne

POWER
Dansestudiets afsluttende elevforestilling. Forestillingen er et festligt mix af forskellige dansestilarter, som er repræsenteret på Dansestudiet i forårssæsonen 2022. Alle underviserne har hver især fortolket ordet “power,” og du vil opleve dansere på scenen i alle aldre og niveauer. “Power” er et livsbekræftende show, som fejrer “the power” i alle mennesker.
OBS! Elevforestillingen er i år opdelt i to, så det er forskellige hold på scenen lørdag og søndag.

Medvirkende:
Dansere fra Dansestudiets åbne klasser

Koreograferet af:
Dansestudiets undervisere

 

EN-SOM MIG
Dansestudiets ungdomskompagni, Unikum Dansekompagni, debuterer med deres første forestilling “En-som Mig”.
Alle kender til følelsen af ensomhed. Under nedlukningen har især ensomheden, og den efterfølgende sociale akavethed, der fulgte med genåbningen, haft en stor aktualitet i vores samfund.
Blandt unge er ensomheden særligt udbredt, og hele 22% af unge, mellem 16 og 24 år i Danmark, føler sig ensomme. Unikum Dansekompagni vil, gennem deres dans, medvirke til at nedbryde tabuet om ensomhed og vise andre, at de ikke er alene, selvom de føler sig ensomme.
I “En-som Mig” fortolker Unikum de mange svære følelser og aspekter, som findes i ensomheden, men også modstykket: betydningen af at være en del af et fællesskab. Danserne vil således både bringe publikum igennem de mørkere sider af den menneskelige ensomhed, og samtidig også kropsliggøre den euforiserende følelse det er at kunne finde styrken sammen med andre og mærke, at man kan stå ved, den man er og være: en som mig.

Dansere:
Frederikke Pi Engedahl Vestergaard
Rosa Herbsleb Hougaard
Marie Thygesen Hoffmann
Kamille Emilie Thy Larsen
Luna Øgendahl Rolborg
Anine Marie Mæng Dorph
Anna Reintoft
Eline Agerbo Nielsen
Mette Enevoldsen Schmit
Silene Damo
Sophie Gehrcke Jensen

Koreografer:
Anne-Sofie Pi Østergaard
Anne-Teresa Njust Høj
Lisbet Kokholm Nør

 

OM UNIKUM DANSEKOMPAGNI
Unikum Dansekompagni er Dansestudiets Ungdomskompagni og flagskib. Her udtages unge, talentfulde dansere mellem 18-25 år, der særligt ønsker at dedikere sig til dansen.
I Unikum Dansekompagni er vores mål at dygtiggøre og udvikle alsidige dansere indenfor flere forskellige stilarter. Kompagniet er et fusionsdansekompagni, hvilket betyder, at vi arbejder indenfor flere forskellige genre så som urban – , moderne – og jazzdans. Det koreografiske materiale vil hovedsagelig også være fusioneret af flere forskellige genre. Vi lægger stor vægt på, at arbejde med dansernes eget personlige udtryk og helt egen unikke stil.
Ungdomskompagniet er under kunstnerisk ledelse af Anne-Teresa Njust Høj og Lisbet Kokholm Nør.