Det Jyske Musikkonservatorium

Poppea – en moderne femme fatale!

Poppea – en moderne femme fatale! Operaen udspiller sig i et dekadent, moderne erhvervsmiljø, parfumehuset ”L’impero Nero”, præget af velstand, luksus og glamour, med ambitiøse karrieremennesker, som alle stræber efter at stige i graderne, uanset prisen.

Forestillingen streames den 13/1 og 15/1 kl. 19.30.
Følg link til vores live streaming her:

Om forestillingen

Sangfaggruppen ved Det Jyske Musikkonservatorium opfører L’incoronazione di Poppea (1642) af Claudio Monteverdi i en fri fortolkning omsat i en nutidig kontekst.

Den oprindelige opera udspiller sig ved kejser Neros hof i Rom ca. år 55 og er en historie om forræderi og ærgerrighed, hvor officeren Ottone bliver forrådt af både sin kejser og sin kæreste, Poppea, der stræber efter at blive kejserinde.

I Det Jyske Musikkonservatoriums udgave udspiller historien sig i et dekadent, moderne erhvervsmiljø, parfumehuset ”L’impero Nero”, præget af velstand, luksus og glamour, med ambitiøse karrieremennesker, som alle stræber efter at stige i graderne, uanset prisen.

Forestillingen instrueres af Jens Krogsgaard, Karin Seisbøll står for scenografi og kostumer. Dirigent er Søren K. Hansen. Frode Steengaard står for den musikalske indstudering, og spiller cembalo ved forestillingerne.
Orkesteret består af studerende ved Det Jyske Musik Konservatorium, og alle partier varetages af sangstuderende samme sted.

Forestillingen synges på italiensk

Forestillingen streames den 13/1 og 15/1 kl. 19.30.
Nærmere info følger.

Om Det Jyske Musikkonservatorium

Sangfaggruppen ved Det Jyske Musikkonservatorium har gennem efterhånden mange årtier haft tradition for cirka én gang hvert andet år at lave en fuld scenisk opsætning af en opera, med studerende på scenen og i orkestergraven, men med et professionelt produktionshold. De seneste tre forestillinger var Den Stundesløse, 2020 (Lorentzen), Flavio, 2018 (Händel) og Intet, 2017 (David Bruce), i samarbejde med DJO/Aarhus Kulturby 2017.

Der kommer løbende flere oplysninger om opsætning på konservatoriets hjemmeside: www.musikkons.dk

KREDITS

Dirigent
Søren K. Hansen

Musikalsk instudering
Frode Steengaard

Instruktør
Jens Krogsgaard

Scenografi og kostumer
Karin Seisbøll