Emese Cuhorka og Csaba Molnár (HU)

Kære publikum. Vi gennemfører aftenens forestilling som planlagt. Vi følger gældende restriktioner og gør alt for at skabe en tryg og sikker oplevelse for alle. Vi ses i aften. Bora Bora

Dans
Duet
performance

MASTERWORK er en skæv og finurlig duet om kroppen som et mesterværk i sig selv. Hvordan kan kroppen gøre sig fri af de kulturelle betydninger og symboler, som den er blevet tillagt gennem tiderne? Værket blev udvalgt til det prestigefyldte Aerowaves Twenty21.

Om forestillingen

Kulturelle referencer og skæve, finurlige bevægelser er kernen i Emese Cuhorka & Csaba Molnárs duet MASTERWORK. Værket udfolder sig gennem en række vignetter (med tykke referencer til bauhaus-bevægelsen), og udforsker hvordan kroppen kan gøre sig fri af de kulturelle betydninger og symboler, den er blevet tillagt gennem tiderne.

Kostumerne består af objekter, som på forskellige vis hindrer eller obstruerer bevægelserne og giver dem et mekanisk skær, hvilket tvinger kroppen til at genskabe sin autonomi i en strøm af funktionelle forhindringer.

Hver eneste krop er et mesterværk i sig selv – formet af selvet og af omgivelserne. Ved at modificere kroppen, og dermed manipulere omgivelserne, skaber Cuhorka & Molnár frihed til at omdefinere kroppen og den kulturelle hukommelse.

Om forestillingen

Om Emese Cuhorka og Csaba Molnár

EMESE CUHORKA (HU)
Emese Cuhorka er danser, lærer og koreograf. Hun har arbejdet med Adrienn Hód siden 2007 og har været medlem af HODWORKS siden 2009. Hun har i mere end ti år samarbejdet med László Fülop, hvor hun har forsket i bevægelse og eksperimenteret med former og performanceformater. Emese har danset i og været medskaber på en lang række prisvindende værker, som bl.a. er blevet udvalgt af Aerowaves. Sammen med Csaba Molnár er hun optaget af at skabe kunstnerisk re-kontekstualisering af subkulturer.

CSABA MOLNÁR (HU)
Danser og koreograf Csaba Molnár er optaget af at forene radikale ekstremer. Hans hovedinteresse er at undersøge, hvordan forskellige udtryksformer, når de sidestilles, kan gøre selv det allermest private i menneskelivet til en universel og befriende teateroplevelse. Han er medskaber af otte værker, som har modtaget den årlige Rudolf Laban-pris for bedste ungarske moderne danseforestilling, og han har optrådt i og været medskaber på hele seks værker, der er blevet udvalgt af Aerowaves.

MASTERWORK blev valgt til Aerowaves Twenty21.

Om Emese Cuhorka og Csaba Molnár

KREDITS

Koncept, koreografi, performance
Emese Cuhorka

Koncept, koreografi, performance
Csaba Molnár

Lyd
Ábris Gryllus

Lys design
Kata Dézsi

Kostume
Cseng Vass

Støttet af
Zoltán Imre Program,
National Cultural Fund of Hungary,
SÍN Arts and Culture Center,
Workshop Foundation, Trafó –
House of Contemporary Arts, Off
Foundation and Collegium
Hungaricum Berlin.

Institutionel baggrund

Katlan Csoport Cultural PBO