Aris Papadopoulos (GR)

Queering the Walkscape

festival
Lydvandring
Steds-specifik

På med hørebøfferne! Tag med på en performativ lydvandring, hvor I vil opleve byen og jeres vante omgivelser fra outsiderens, sydlændingens, queer-mandens perspektiv; en fremmed krop i et ukendt terræn. I bliver guidet af to fortællerstemmer, som fletter instruktioner, fakta og personlige fortællinger ind undervejs.

Om forestillingen

At gå gennem en andens by og lade sig guide af en stemme er en speciel og meget ”kropslig” måde at opleve byen på. På denne anderledes byvandring giver A og E (fortællere, performere og deltagere i deres egen vandring), et indsigtsfuldt, sidelæns blik på vores daglige, velkendte ruter. Blikket tilhører outsideren, udlændingen, queer-manden, sydlændingen i et skandinavisk land; en fremmed krop på et ukendt sted. Gennem ord og bevægelse guider de os gennem dele af byen og fletter instruktioner, fakta og personlige fortællinger ind undervejs.

Queering the Walkscape er en performativ, kollektiv byvandring om andet-hed, distancering og omsorg – og om menneskets grundlæggende behov for intimitet.

Queering the Walkscape er et steds-specifikt værk skabt specielt til Aarhus i forbindelse med The Genderhouse Festival. Projektet bygger på en prototype af lydvandringen “Scanning the Walkscape”, som Aris Papadopoulos udviklede i 2020 under et residency på Critical Practices International Research Residency Program – Onassis Foundation 2020.

Varighed: 50-60 min.
Maks antal deltagere pr. vandring: 20.
Tilmeldte deltagere vil modtage en lydfil og praktisk information via e-mail forud for vandringen.

Om forestillingen

Om

Aris Papadopoulos er danser, performer og skabende kunstner med baggrund i arkitektur, og med base i Athen. Aris er optaget af forestillingen om landskab som en kulturel konstruktion og sidestilling af både menneskeskabte og naturlige miljøer. Han ser det som et stærkt ladet felt med potentiale til handling, udforskning, leg og komposition, som han destillerer til sine egne eksperimenter gennem visuel kunst og bevægelse. Aris er medstifter af dansekompagniet arisandmartha, der blev udvalgt til Aerowaves Τwenty18.

Om

KREDITS

Udviklet, forfattet og performet af:
Aris Papadopoulos (GR)

I samarbejde med:
Emanuele Rosa (IT)

Særlig tak til:
mentorer Lenio Kaklea and Dimitris Theodoropoulos i arbejdet med prototyperne, ligeledes Andreas Constantinou for at tage det nye værk med ombord og et skridt videre.

Foro kredits:
Myrto Katsimicha

Aris Papadopoulos