Aber Dabei (DK)

Søvnløs

Musikdramatik
Tværkunstneriske formater

Flere og flere er kronisk søvnløse. Man kalder det en epidemi. SØVNLØS er en musikdramatisk forestilling, der går tæt på søvnløshed som fænomen og bevæger sig ind i den intense uro, der breder sig i vores kroppe, mens insekterne uddør og verden som vi kender den forsvinder.

Om forestillingen

SØVNLØS går tæt på søvnløshed som fænomen og bevæger sig ind i den intense uro, der breder sig i vores kroppe, mens insekterne uddør og verden som vi kender den forsvinder. På en forskningsstation begynder en mørk rejse ind i ukendt land. Stationens søvnløse gæst er alene i natten, udspændt mellem tankemylder og udmattelse. Gennem tilstandens ustabile filter opstår konturer af mulige virkeligheder, i frit fald mellem utopi og dystopi.

SØVNLØS er en musikdramatisk forestilling skabt i et kunstnerisk samarbejde mellem ABER DABEI’s instruktør og kunstneriske leder Petra Berg, forfatter Kristian Byskov, komponist Kristian Hverring og performer Lisbeth Sonne Andersen, som står på scenen sammen med performer Kristina Sørensen Ougaard. Lysdesign af Michael Breiner, scenografi af Mikkel Rostrup og kostumer af Åsa Gjerstad. Dramaturg Trine Friberg. SØVNLØS er en co-produktion mellem ABER DABEI og Bora Bora – Dans og visuelt teater.

Om Aber Dabei (DK)

ABER DABEI blev stiftet i 2015 af instruktør Petra Berg. ABER DABEI er produktionsplatform og laboratorie for ny, formeksperimenterende scenekunst. Med tværkunstnerisk tilgang afsøger kompagniet rum, hvor den fysisk sansende krop, personlig fortælling og samfundsmæssig overbygning mødes. Fra base i Danmark arbejder ABER DABEI med kunstnere fra forskellige discipliner: teater, dans og performancekunst, musik- og lydkunst, billedkunst og litteratur m.fl. ABER DABEI åbner og undersøger nye scenekunstneriske formater. Hver produktion er resultat af et tæt samarbejde mellem de medvirkende og baseres på grundige research- og udviklingprocesser. Kompagniet arbejder med stærkt sansebårne udtryk, hvor krop, visualitet, lyd og tekst indgår på lige vilkår, og hvor scenerummet selv gentænkes og defineres på ny fra projekt til projekt. Med ABER DABEI bearbejder og udfolder kunstnerne eksistentielle spørgsmål og strømninger i vores samtid. Grundstoffet findes i filosofiske, skønlitterære og politiske tekster. Gennem interviews og research i dokumentarkilder. I dialog med ny forskning. I fiktion og i virkelighed.

Læs mere på hjemmesiden

Kreditering

Idé & koncept: Petra Berg Holbek, Kristian Hverring, Lisbeth Sonne Andersen & Kristian Byskov

Instruktør: Petra Berg Holbek

Komponist: Kristian Hverring

Dramatiker: Kristian Byskov

Scenograf: Mikkel Rostrup

Kostumier: Åsa Gjerstad

Lysdesign: Michael Breiner

Dramaturg: Trine Friberg

Performere: Lisbeth Sonne Andersen & Kristina Sørensen Ougaard

Støttet af: Statens Kunstfond, Aarhus Kommune, William Demant Fonden, Koda-Dramatik, Augustinus Fonden, Foreningen af Danske Sceneinstruktører, Knud Højgaards Fond, Dansk Komponistforening

Grafisk form: Sonja Winckelmann Thomsen