Mette Ingvartsen (DK)

The Dancing Public

Bliv smittet af dansen
Danseepidemi
Internationalt Gæstespil
Move your mind

EN DEL AF MOVE YOUR MIND FESTIVAL

I aften er til dans
I aften skal vi danse
… Mette Ingvartsen fremkalder kollektive øjeblikke af dansemanier fra fortiden og udforsker en intens blanding af ustoppelige bevægelser, uophørlig musik og højtempo rytmer af ord og sang. Er vi klar til at være høje på livet igen? …
Himlen vil danse
Månen vil danse
Planeterne vil danse
Stjernerne vil danse…

Om forestillingen

Bevægelse af folkemængder på gaderne i Europa blev altid anset for at være mistænkelig, som historien om dansens ‘diller’ fortæller os. Alligevel kunne ekstatiske udbrud af ubarmhjertig dans, kropslige ryk og kramper og ukontrollerbare gestus sprede sig og vokse fra én krop til flere hundrede, der pulserede i massebevægelser i dage og måneder. Som tilbagevendende hændelser over en lang periode fra middelalderen til moderne tid, tiltrak de dansende manier et væld af forklaringer – fra besiddelse af onde ånder og forbandelser af helgener til neurologiske forstyrrelser og den medicinske opfindelse af hysteri. Smitte ved efterligning gav disse udbrud mistanke om en danse-“sygdom” uden en bestemt årsag. Bag det farlige billede af offentlig uorden lurede en krop, der dansede for at lette sig selv fra stresset fra epidemier, naturkatastrofer og fattigdom.

Mette Ingvartsen fremkalder kollektive øjeblikke af dansemanier fra fortiden og udforsker bevægelsesekstase i en social sammenkomst i kølvandet på en pandemi. Hendes solo eksploderer isolationsfængslingen i 2020 med en intens blanding af ustoppelige bevægelser, uophørlig musik og højt tempo rytmer af ord og sang. En dansefest, en koncert med spoken word-poesi eller et fysisk vanvid indtil udmattelsen. “The Dancing Public” sætter spørgsmålstegn ved: Kan en dans kapre og omrokere offentlighedens sociale korpus? Hvad er behovet for overskud og bevægelse, som vi kan føle i vores krop i dag? Er vi klar til at være høje på livet igen?

Om forestillingen

Om Mette Ingvartsen (DK)

Mette Ingvartsen er en dansk koreograf og danser uddannet og bosat i Belgien. Ingvartsen etablerede sin virksomhed i 2003, og hendes arbejde er siden da blevet vist i hele Europa, samt i USA, Canada, Australien og Asien. Hun har været artist-in-residence på Kaaitheater i Bruxelles (2012-2016), Volksbühne i Berlin og tilknyttet APAP-netværket. Hun har en ph.d. i koreografi fra UNIARTS / Lunds Universitet i Sverige.

Læs mere om Mette Ingvartsen her

Om Mette Ingvartsen (DK)

Kreditering

Koncept og performance: Mette Ingvartsen

Lysdesign: Minna Tiikkainen

Scenedesign: Mette Ingvartsen & Minna Tiikkainen

Musikalsk arrangements: Mette Ingvartsen & Anne van de Star

Kostumer: Jennifer Defays

Dramaturgi: Bojana Cvejić

Teknisk ansvarlig: Hans Meijer

Lydtekniker: Anne van de Star

Producent: Ruth Collier

Produktion & administration: Joey Ng

Musik Affkt feat. Sutja Gutierrez, Scanner, Radio Boy, LCC, VII Circle, Kangding Ray, Paula Temple, Ron Morelli, Valanx, Anne van de Star A production of Great Investment vzw Supported by the Fondation d’entreprise Hermès within the framework of the New Settings Program, Bikubenfonden Co-production PACT Zollverein (Essen), Kaaitheater (Brussels), Festival d’Automne (Paris), Tanzquartier (Vienna), SPRING Performing Arts Festival (Utrecht), Kunstencentrum Vooruit (Ghent), Les Hivernalles (Avignon), Charleroi danse centre chorégraphique de Wallonie – Bruxelles, NEXT festival, Dansens Hus Oslo With the support of Kunstencentrum Buda (Kortrijk) Funded by The Flemish Authorities, Den danske kunstfond & The Flemish Community Commission (VGC)