HIMHERANDIT Productions

HIMHERANDIT Productions

HIMHERANDIT Productions blev grundlagt i 2003 af den britisk fødte kunstner Andreas Constantinou og har haft base i Aarhus siden 2009. I 2012 etablerede kompagniet et samarbejde med Bora Bora, der co-producerer de innovative og dristige forestillinger, der spænder fra moderne dans, fysisk teater til “live art” forestillinger.

HIMHERANDIT Productions er et velrenommeret kompagni, som både pressen, publikum og teatre nationalt og internationalt holder øje med. Med et ry for at være “The cutting edge queer performance company in Aarhus” har de tiltrukket sig opmærksomheden fra flere europæiske teatre og festivaler, der har vist deres forestillinger rundt om i verden. I både 2015 og 2016 blev kompagniets forestillinger valgt af det europæiske netværk af danseteatre, Aerowaves, til at være blandt ​​de 20 mest spændende nye forestillinger i Europa.

Kompagniet tilstræber at skabe plads til de marginaliserede, foragtede, forskelligartede og queer, hvilket bringer vigtige emner som køn, seksualitet og identitet i dialog. Det gør de både gennem forestillinger, kunstinstallationer, workshops, uddannelsesprogrammer, forskningslaboratorier og kunstnerforedrag for at fremme social forandring gennem kunst.

Kompagniet har stået bag forestillinger som “Champions”, “Mass Effect”, “WOMAN & WoMAN”, “GARDEN”, “The WOMANhouse”, “ReDoing GENDER” og “The MANhouse” samt en række flere. Ikke mindst arrangerede HIMHERANDIT Productions også The GENDERhouse Festival i Aarhus i 2018. De fire førstnævnte forestillinger har været nominieret til Reumert-priser, mens festivalen og Andreas Constantinou modtog den århusianske Scenekunstpris Årets Applaus i 2018.

Besøg www.himherandit.com for mere information, videoer og turnéplan over kommende forestillinger.