Anne-Mareike Hess (LUX/DE) / Tereza Lenerová (CZ)

Warrior / Don’t Stop

Aerowaves
Magt
Moderne dans
Stærke kvinder

En kriger og en dirigent. Én kan ødelægge, én kan skabe. Hvornår er man magtfuld og hvornår er det magten, der driver én? Hver især går de to kvinder i kødet på myten om den magtfulde ener. De to soloværker fletter sig tematisk sammen trods deres forskelligartede udtryk.

Et AEROWAVES dobbeltprogram.

Warrior - Anne-Mareike Hess (LUX/DE)

Min fjende er min frygt
Og det tager vejret fra mig
Så jeg siger: Kæmp med kærlighed, åbn mit hjerte
Jeg opfordrer dig til at kæmpe med kærlighed, åbne dit hjerte

Forført af troen på, at en hård stærk mand er alt, hvad vi har brug for, så vi kan få tingene gjort og redde verden, tager koreograf Anne-Mareike Hess os i sin solo med på rejsen mod at blive en kriger. Inden for et forvrænget og samtidig blødt lydbillede træder et dybtgående poetisk billede frem af menneskelig skrøbelighed og indre forstyrrelse. En dansende krop fanget i en evig kamp med sine følelser.

Se trailer her

Warrior - Anne-Mareike Hess (LUX/DE)

Don't Stop - Tereza Lenerová (CZ)

Kast et roligt blik over rummet.
Hold vejret.
Før hånden op.
Vent på stilhed, og at alle skal sætte sig til rette.
Indstil tempoet, grib opmærksomheden, og hold det fast i din greb.
Nu!

I “Don’t Stop” tester Tereza Lenerová mulighederne for at udtrykke de usynlige verdener af musik, lidenskab, seksualitet …

Udgangspunktet for dette emne er dirigenten som figur. En person der tilsyneladende har nøglen til musikkens verden. Lenerová afslører ønsket om at kontrollere musikken. Hun er interesseret i de øjeblikke, hvor hun har situationen under kontrol, og så meget desto mere når musikken (lidenskaben) dominerer, og det fysiske udtryk ved første øjekast er i disharmoni.

Hun spørger, hvornår og hvordan vi påtager os rollen som dirigent i vores egne liv, i hvilket omfang vi holder lidenskaben under kontrol, og hvornår lidenskaben har kontrol over os.

Hvem er dirigenten i os selv?

Se trailer her

Don't Stop - Tereza Lenerová (CZ)

Aftenens program

Don’t Stop (35 minutter)
Pause (ca. 20 minutter)
Warrior (45 minutter)

Anmeldelser

Warrior

“Warrior er med få ressourcer, tankevækkende, magtfuld og fuld af politisk eksplosiv magt. (…) På lidt over 45 minutter dissekerer hun alle disse arketypiske, genkendelige mønstre og skabeloner. (…) Et sted mellem værdighed og latterlighed, og mellem heroisme, dødbringende kampånd og frygt eller skrøbelighed.”
– Luxemburger Wort

“En vidunderlig opdagelse.”
– Dieter Hartwig, Tanznetz.de

”Koreograf Anne-Mareike Hess’ Warrior er en fænomenal modstandshandling, som hun afslører gennem en metamorfose af sin krop.”
– La Glaneuse

Warrior

”En af de kunstnere, der alene via hendes tilstedeværelse straks fylder hele rummet og fængsler tilskueren. (…) Beviset for, at den strålende udsendelse af kraft ikke har noget at gøre med pomp og sensationalisme. (…) Femininiteten i sig selv fejres og sættes i relation til styrke. (…) Når “kampen” når sin slutning, har den skabt en mærkbar intimitet mellem danseren og publikum. Kampen der først var individuel bliver nu følt sammen af alle.”
– Journal

”Forestillingen rammer zeitgeisten meget præcist. (…) Ikke kun under disse omstændigheder, er “Warrior” et værk, der fortæller os meget om at skabe en krigertype, om empowerment gennem opdagelsen af ens egen stemme og om den konstante, undertiden humoristiske, fiasko på rejsen mod den.”
– Sarah Moessner, Tanznetz.de

Anne Mareike Hess (LUX/DE)

Anne-Mareike Hess har base i Luxembourg og Berlin og arbejder som koreograf og performer inden for moderne dans.

Anne-Mareikes værker er blevet vist på adskillige teatre og festivaler i hele Europa. Dette inkluderer: “I believe that we are having a dialogue”, “Tanzwut” og “Synchronization in process “. I 2017 Anne-Mareike blev bestilt af Théâtre d’Esch og Grand Théâtre de la Ville de Luxembourg til at skabe “Give me a reason to feel”. Hendes første hele solo ”Warrior” havde premiere i slutningen af 2018 og er blevet udvalgt af AEROWAVES til at være blandt årets tyve ”Twenty20” prioritetsforestillinger.

Anne-Mareike arbejder i tæt sammen med TROIS C-L i Luxembourg og Skogen i Göteborg; og siden 2016 har hun været tilknyttet kunstner på Weld i Stockholm. Mellem 2017-2019 blev Anne-Mareike støttet af Grand Luxe-netværket; og siden 2020 er hun tilknyttet kunstner hos Neimënster i Luxembourg. Tidligere er hun blevet tildelt den prisen “Stiftung zur Förderung junger Talente” (2012) og “Danzpraïs” (2015) fra Kulturministeriet i Luxembourg.

www.annemareikehess.com

Anne Mareike Hess (LUX/DE)

Tereza Lenerová

Tereza Lenerová (Hradilková) begyndte at danse som barn i folkeensemblet Valašek og studerede senere ved Duncan Center Conservatory og Theaterschool Amsterdam. Hun begyndte derefter at danse med forskellige koreografer i Tjekkiet og i udlandet.

Med sit første værk, duetten ”Variable” med Einat Ganz, kvalificerede hun sig straks til Aerowaves Spring Forward Festival. For at eksperimentere yderligere var hun med til at grundlægge Truhlárna, hvor hun også skabte sin mest succesrige solo ”Swish”, der blev præmieret af den internationale jury under den tjekkiske Czech Dance Platform 2017 som årets danseforestilling. Hun modtog derefter en række invitationer fra udlandet, herunder til Rencontres Chorégraphiques Internationales de Seine-Saint-Denis, Julidans 2018, Tanzmesse 2018, Tanzsolofestival i Bonn, TANEC PRAHA festival, Bazaar Festival, NORMA festival, Theatre World Brno, 4 + 4 Days in Motion m.fl.

Tereza Lenerová

Tomáš Dvořák

Musikken i “Don’t Stop” leveres af Floex (Tomáš Dvořák), der er en tjekkisk klarinettist, producer og multimediekunstner. I sin musik skaber Floex et unikt atmosfærisk univers, der udforsker mulighederne for sameksistens mellem elektroniske og akustiske lydverdener. Hans diskografi indeholder mere end 10 album, der inkluderer den berømte soundtrack til ”Machinarium” samt ”Zorya” og et samarbejde med den britiske komponist Tom Hodge om albummet ”A Portrait Of John Doe”.

Tomáš Dvořák

Credits

Warrior

Koreografi & dans:
Anne-Mareike Hess
Lyddesign:
Marc Lohr
Kostume:
Mélanie Planchard
Lysdesign:
Brice Durand
Dramaturgi:
Thomas Schaupp
Kunstnerisk rådgivning:
Rosalind Goldberg
Stemmecoach:
Joséphine Evrard
Produktion:
Utopic Productions
Co-produktion:
Centre Culturel de Rencontre Abbaye de Neumünster
Weld
Skogen
Støttet af:
Centre de Création Chorégraphique Luxembourgeois – TROIS C-L
Ministère de la Culture Luxembourg
Fonds Culturel National Luxembourg
Fondation Indépendance
The Swedish Arts Grants Committee
Residencies:
Dancehouse Melbourne (AUS)
Skogen (SE)
O espaço do Tempo Montemor-O-Novo (PT)
Med støtte fra:
Grand Luxe network 2017-2019

Both artists presented in the framework of Aerowaves, Co-funded by the Creative Europe  programme of the European Union.

Don’t Stop

Koncept & Koreografi:
Tereza Lenerová (Hradilková)
Performer:
Tereza Lenerová (Hradilková)
Musik:
Floex, Antonio Vivaldi
Lys:
Jan Hugo Hejzlar
Kostume:
Marjetka Kürner Kalous
Line producer:
Veronika Hladká
Producer:
Jakub Hradilek
Co-produktion:
Tanec Praha / PONEC – dance venue
Studio Truhlárna
Centre national de la dance Pantin,
Czech Centre Paris
Plum Yard
Støttet af:
Ministry of Culture of the Czech Republic
City of Prague
Foundation Život Umělce
Særlig tak:
Jan Horák
Tak:
Jean Gaudin
Fabienne Haber

Andre forestillinger