Don Gnu – Physical Theatre & Film

Don Gnu - Physical Theatre & Film

DON GNU – PHYSICAL THEATRE & FILM

Don Gnu er huskunstnere på Bora Bora. Don Gnu blev dannet i 2010 af Jannik Elkær (Don) og Kristoffer Louis Andrup Pedersen (Gnu). Med en treårig aftale fra 2014 har Bora Bora styrket samarbejdet og vil co-producere Don Gnus forestillinger i de kommende år.

Don og Gnu har selv stået på scenen i publikumssuccesen “Kvinde kend dit skab”, som i 2013 blev nomineret til den prestigefyldte Reumert. Samme år fik Don Gnu tildelt Publikumsprisen – en pris stiftet af Aarhus Scenekunstcenter. Don Gnu har ligeledes været kunstnerne bag forestillingerne “Mænd i sandaler” og “As a start”.

I 2014 havde de premiere på “N.A.R.G – North Arena Rumble Game”, der turnerede hele landet og i 2015 blev en del af de 20 prioritets-forestillinger udvalgt af de 40 europæiske danseteatre, der er en del i Aerowaves-netværket.

I 2015 skabte Don Gnu “M.I.S. – natten lang”. Den tredje og sidste del i Mænd i sandaler-trilogien.

Siden har kompagniet lavet “Human In Balance” i forbindelse med Aarhus’ værtskab som europæisk kulturhovedstad 2017 og blev nomineret til endnu en Reumert.

Derefter skabte de “A Snowball’s Chance In Hell” (også vinder af Publikumsprisen), “Jagten på det grå guld”, “Walk-Man” og “Turist”.

Don Gnu har turneret i både ind- og udland, som har ført dem rundt i Norden, samt til bl.a. Sydkorea, Canada, Cuba og Tyskland.

Besøg www.dongnu.dk for mere information, videoer og turnéplan over kommende forestillinger.